Overslaan en naar de inhoud gaan

Bruis: 'Meest gunstige scenario verlies van 25.000 euro'

Geplaatst opvrijdag 3 september 2021 - 10:24

Het Bruis festival in Maastricht koerst af op een verliesgevende editie. In het meest gunstige scenario gaat het festival een verlies van 25.000 euro draaien.

"Voor ons als organisatie is het een bittere pil", zegt Richard Loomans van de organisatie op L1 Radio.

Minder bezoekers
Het festival mikte in eerste instantie op 3000 bezoekers per dag. Na de persconferentie van demissionair premier Mark Rutte en 'coronaminister' Hugo de Jonge moest de organisatie het roer omgooien. Bruis heeft er toen voor gekozen om maximaal 750 bezoekers per dag toe te laten. "We hadden al ongeveer 2700 kaarten per dag verkocht. We hebben alle bezoekers terugbetaald en daarna is de kaartverkoop opnieuw gestart."

Lees ook: Bruis Maastricht gaat door: geen zitfestival

Verlies
Loomans noemt het niet alleen voor de organisatie een bittere pil. "Voor de bezoekers ook. Dat we in het meest gunstige scenario een verlies van 25.000 euro draaien, weegt niet op tegen het plezier en de ervaring die iedereen weer gaat krijgen", zegt hij. "Het doorgaan van het festival is voor ons heel belangrijk. We willen graag laten zien dat we weer kunnen starten."

Lees ook: dEUS vervangt White Lies op Bruis

Onbegrip
De organisatie van het Maastrichtse festival snapt niet waarom er bij Formule 1 en voetbalwedstrijden duizenden bezoekers welkom zijn. "Dat is niet uit te leggen. Ja, ze werken daar met zitplaatsen, maar we zien allemaal de beelden. En die mensen blijven echt niet allemaal zitten." Bruis sluit daarom zaterdag 11 september aan bij de Unmute Us-demonstratie in Maastricht. "Er is veel animo voor. Veel mensen melden zich aan", zegt Loomans.

Lees ook: Demonstratie in Maastricht tegen evenementenbeleid kabinet

Het Bruis festival vindt dit weekend plaats en gaat vrijdagavond van start.

Video L1
Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen