Overslaan en naar de inhoud gaan

Bruis Maastricht gaat door: geen zitfestival

Geplaatst opdonderdag 19 augustus 2021 - 12:39

Festival Bruis in Maastricht gaat door. Het wordt geen zitfestival en er zullen geen restricties gelden voor de maximaal 750 bezoekers per dag.

Dat zegt Richard Loomans van de organisatie donderdag op L1 Radio.

Geen zitfestival
Na de persconferentie van demissionair premier Mark Rutte en 'coronaminister' Hugo de Jonge moest de organisatie van het festival, dat elk jaar in het eerste weekend van september plaatsvindt, het roer omgooien. Er was vooraf namelijk gerekend op zo'n 3000 bezoekers per dag. "We hebben heel erg moeten passen en meten qua planning, maar dankzij onze partners is het toch gelukt", zegt Loomans. "We gaan nu drie keer een eendaags festival organiseren voor 750 bezoekers. Er gelden geen restricties. Festivalgangers moeten alleen geldige coronapapieren hebben."

Nieuwe kaartverkoop
Aangezien er maximaal 750 mensen mogen komen, moet het festival de kaarten opnieuw verkopen. "Iedereen die al een kaartje heeft gekocht, krijgt zijn geld terug. Daarna wordt de kaartverkoop opnieuw opgestart", vertelt Loomans. "Dat betekent wel dat de kaarten iets duurder zullen worden." Een ticket kost nu 30 euro.

Lees ook: Bruis wil festival ombouwen tot zitevenement voor 3000 man

Geen White Lies
De line-up blijft nagenoeg intact. Alleen voor de vrijdagavond is er een wijziging. Door de coronamaatregelen in Nederland zag White Lies hun tour in het water vallen. De Engelse headliner heeft dan ook afgezegd voor Maastricht. "We zijn nog bezig om een waardige vervanger te regelen", aldus Loomans. "We zijn in gesprek met dEUS, maar wachten nog op bevestiging."

Het festival vindt plaats in het weekend van 3, 4 en 5 september.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen