Overslaan en naar de inhoud gaan

Brugspringer Maastricht levensgevaarlijk gewond

Geplaatst opvrijdag 31 mei 2019 - 9:28

Een man die vrijdagmorgen vanaf de Wilhelminabrug in Maastricht in het water sprong, ligt in kritieke toestand in het ziekenhuis.

Eerder meldde de politie dat de man was overleden. Dat blijkt dus niet te kloppen.

Brug
Twee mannen sprongen rond 8:15 uur in de Maas. "Ik zag eentje zijn truitje uittrekken en vervolgens de brug op gaan", zegt een ooggetuige. "Ik vreesde dat ze het allebei niet zouden overleven, want de stroming is erg sterk." Eén van springers was snel aan wal. De hulpdiensten zochten nog naar de andere man. Hij werd rond 9:15 uur zwaargewond uit het water gehaald en gereanimeerd. Het slachtoffer ligt in het ziekenhuis. De andere brugspringer wordt nagekeken in de ambulance.

Lees ook: Tweetal springt van Maastrichtse brug: één vermiste

De politie heeft laten weten dat er geen sprake is van een misdrijf. Volgens De Telegraaf gaat het om twee studenten die gedronken hadden.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen