Overslaan en naar de inhoud gaan

Brugspringer Maastricht levensgevaarlijk gewond

Geplaatst opvrijdag 31 mei 2019 - 9:28

Een man die vrijdagmorgen vanaf de Wilhelminabrug in Maastricht in het water sprong, ligt in kritieke toestand in het ziekenhuis.

Eerder meldde de politie dat de man was overleden. Dat blijkt dus niet te kloppen.

Brug
Twee mannen sprongen rond 8:15 uur in de Maas. "Ik zag eentje zijn truitje uittrekken en vervolgens de brug op gaan", zegt een ooggetuige. "Ik vreesde dat ze het allebei niet zouden overleven, want de stroming is erg sterk." Eén van springers was snel aan wal. De hulpdiensten zochten nog naar de andere man. Hij werd rond 9:15 uur zwaargewond uit het water gehaald en gereanimeerd. Het slachtoffer ligt in het ziekenhuis. De andere brugspringer wordt nagekeken in de ambulance.

Lees ook: Tweetal springt van Maastrichtse brug: één vermiste

De politie heeft laten weten dat er geen sprake is van een misdrijf. Volgens De Telegraaf gaat het om twee studenten die gedronken hadden.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag om 17:00 en 22:00 uur op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Ook in 2020 komt er op Hemelvaartsdag 21 mei weer een nieuwe lijst met de leukste Limburgse liedjes aller tijden voorbij op L1 Radio. Deze wordt op L1 TV ondersteund door een marathonuitzending met de mooiste clips uit de L1mbo Top 100 van de afgelopen jaren. Maar zover is het nog niet, want er moet nog gestemd worden.

Je kunt hier stemmen
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen