Overslaan en naar de inhoud gaan

Brugspringer Maastricht levensgevaarlijk gewond

Geplaatst opvrijdag 31 mei 2019 - 9:28

Een man die vrijdagmorgen vanaf de Wilhelminabrug in Maastricht in het water sprong, ligt in kritieke toestand in het ziekenhuis.

Eerder meldde de politie dat de man was overleden. Dat blijkt dus niet te kloppen.

Brug
Twee mannen sprongen rond 8:15 uur in de Maas. "Ik zag eentje zijn truitje uittrekken en vervolgens de brug op gaan", zegt een ooggetuige. "Ik vreesde dat ze het allebei niet zouden overleven, want de stroming is erg sterk." Eén van springers was snel aan wal. De hulpdiensten zochten nog naar de andere man. Hij werd rond 9:15 uur zwaargewond uit het water gehaald en gereanimeerd. Het slachtoffer ligt in het ziekenhuis. De andere brugspringer wordt nagekeken in de ambulance.

Lees ook: Tweetal springt van Maastrichtse brug: één vermiste

De politie heeft laten weten dat er geen sprake is van een misdrijf. Volgens De Telegraaf gaat het om twee studenten die gedronken hadden.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen