Overslaan en naar de inhoud gaan

Brug Roosteren-Maaseik nog steeds dicht voor zwaar verkeer

Geplaatst opmaandag 26 juli 2021 - 12:23

Landbouwvoertuigen en vrachtwagens kunnen nog steeds geen gebruik maken van de Pater Sangersbrug tussen Roosteren en Maaseik.

De brug is in Belgisch beheer en de autoriteiten willen eerst zeker weten dat de brug over de Maas geen schade heeft opgelopen door de sterkte stroming van het hoogwater.

Uitspoeling
Het is nog even wachten tot woensdag als duikers de Maas in gaan. Een peilboot constateerde namelijk uitspoeling bij een brugpijler. De duikers moeten in kaart brengen of dat gevaarlijk is.

Trillingen vermijden
Tot die tijd mag zwaar verkeer niet over de brug. De trillingen van zwaarbeladen voertuigen willen de ingenieurs niet riskeren. "Een aantal vrachtwagens en tractors reden er al over en kregen boetes van de politie", schrijft burgemeester Johan Tollenaere van Maaseik op Facebook. De brug is vorige week wel al vrijgegeven voor wandelaars, fietsers en automobilisten. Het autoverkeer moet wel rekening houden met een versmalling aan Nederlandse zijde.

Afgelopen donderdag stonden de duikers al klaar om het water in te gaan, maar toen was de stroming nog te sterk. Inmiddels zakt het water verder en wordt de stroming minder hard. De fundamenten aan Nederlandse kant zijn al zichtbaar en zien er nog goed uit volgens burgemeester Tollenaere.

Lees ook: Brug tussen Roosteren en Maaseik krijgt flinke opknapbeurt

80 hectare oogst verloren
Aan Belgische kant waren het twee weken geleden spannende uren. Het hoogwater kwam uiteindelijk net niet over de kademuur. Tollenaere laat weten dat er in de uiterwaarden zeker 80 hectare aan oogst verloren is gegaan.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen