Overslaan en naar de inhoud gaan

Brug haven Wanssum krijgt naam en vorm

Geplaatst opvrijdag 5 juni 2020 - 13:57

De brug die de komende maanden verrijst in de haven van Wanssum, krijgt de naam Lienebrug.

Dat was ook de naam van de brug die daar vroeger lag, over de monding van de Molenbeek.

Trekschuit
Die Molenbeek werd in de jaren dertig van de vorige eeuw uitgediept, waarmee Wanssum een industriehaven kreeg. Nu de hele waterhuishouding in het gebied Ooijen-Wanssum op de schop gaat en Wanssum een rondweg krijgt, komt er weer een brug voor het verkeer langs de Maas. De naam 'Lienenbrug' verwijst naar de lijn waarmee paarden voeger trekschuiten over de Maas trokken.

De liggers voor de brug worden volgende week geplaatst. In het najaar wordt de brug in gebruik genomen.

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen