Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Brouwerij Sittard brouwt speciaalbier op recept

Geplaatst opdinsdag 4 juli 2017 - 20:48

Je ziet het wellicht niet meteen, maar misschien wordt jouw bier wel gebrouwen in Sittard.

Bij de InBier brouwerij van Michiel Ruigt wordt namelijk geen eigen bier gebrouwen, maar speciaalbier op recept van andere brouwers. Sinds maandag heeft Ruigt zijn 'dienstverlenende bierbrouwerij' compleet en kan er vol gas gebrouwen worden.

Kleine porties
Vanuit Ruigts passie voor brouwen en de behoefte aan meer brouwcapaciteit in Nederland en omliggende landen, is deze nieuwe brouwerij ontstaan. Er wordt vaak bier gebrouwen, maar wel in kleinere hoeveelheden. "Waar normale brouwerijen 2 à 3 keer per dag brouwen, kunnen wij dat 7 à 8 keer. Wij richten ons daarbij op hoeveelheden tot een paar duizend flesjes in plaats van pallets vol."

Recepten
Het brouwen van andermans recept gaat niet zomaar. "Aan de hand van een uitgebreide vragenlijst wordt het recept uitgekristalliseerd. We maken afspraken over wat meetbaar is en proberen zo het originele recept zo goed mogelijk te benaderen, maar er blijft altijd een verschil. Vervolgens kopen we zelf de grondstoffen en flessen in. De opdrachtgever verkoopt het bier dan zelf."

Foto: Francis Kuijpers

Testbrouwsels
Naast kleine bierbrouwerijen en hobbybrouwers, weten ook grotere brouwerijen het bedrijf in Sittard al te vinden. "Grotere partijen laten ons hun nieuwe producten brouwen, zodat zij met een eerste kleine hoeveelheid kunnen testen of zij het groots op de markt gaan brengen."

Toekomst
Michiel weet wat hij wil. "Het is wellicht mesjogge, maar ik wil met onze diversiteit de top 10 van Nederlandse brouwerijen bereiken." Daarnaast hoopt hij volgend jaar meer personeel te hebben, het niveau van bier te kunnen laten stijgen en nog meer bier te kunnen brouwen. Wellicht zelfs biologisch bier. "Aan het eind van 2018 wil ik kunnen zeggen dat we 1000 verschillende soorten bier hebben gebrouwen." Ook ziet hij kansen in samenwerkingen met Engelse, Scandinavische en Duitse brouwers.

De Sittardse bierbrouwer hoopt dat er in zijn brouwerij nieuwe ideeën tussen brouwers blijven ontstaan en dat hij zelf verrast wordt met nieuwe bieren. "Voor mij allemaal kersen op één grote taart."

Lees alles over het Oud Limburgs Schuttersfeest op l1.nl.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Internationale prijs voor glutenvrij witbier uit Venray
Biologische bierbrouwerij geopend in Munstergeleen
Brouwerij in Gulpen breidt uit
Nieuw pils Kordaat valt slecht in Roermond
Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats
Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen