Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Brouwerij Sittard brouwt speciaalbier op recept

Geplaatst opdinsdag 4 juli 2017 - 20:48

Je ziet het wellicht niet meteen, maar misschien wordt jouw bier wel gebrouwen in Sittard.

Bij de InBier brouwerij van Michiel Ruigt wordt namelijk geen eigen bier gebrouwen, maar speciaalbier op recept van andere brouwers. Sinds maandag heeft Ruigt zijn 'dienstverlenende bierbrouwerij' compleet en kan er vol gas gebrouwen worden.

Kleine porties
Vanuit Ruigts passie voor brouwen en de behoefte aan meer brouwcapaciteit in Nederland en omliggende landen, is deze nieuwe brouwerij ontstaan. Er wordt vaak bier gebrouwen, maar wel in kleinere hoeveelheden. "Waar normale brouwerijen 2 à 3 keer per dag brouwen, kunnen wij dat 7 à 8 keer. Wij richten ons daarbij op hoeveelheden tot een paar duizend flesjes in plaats van pallets vol."

Recepten
Het brouwen van andermans recept gaat niet zomaar. "Aan de hand van een uitgebreide vragenlijst wordt het recept uitgekristalliseerd. We maken afspraken over wat meetbaar is en proberen zo het originele recept zo goed mogelijk te benaderen, maar er blijft altijd een verschil. Vervolgens kopen we zelf de grondstoffen en flessen in. De opdrachtgever verkoopt het bier dan zelf."

Foto: Francis Kuijpers

Testbrouwsels
Naast kleine bierbrouwerijen en hobbybrouwers, weten ook grotere brouwerijen het bedrijf in Sittard al te vinden. "Grotere partijen laten ons hun nieuwe producten brouwen, zodat zij met een eerste kleine hoeveelheid kunnen testen of zij het groots op de markt gaan brengen."

Toekomst
Michiel weet wat hij wil. "Het is wellicht mesjogge, maar ik wil met onze diversiteit de top 10 van Nederlandse brouwerijen bereiken." Daarnaast hoopt hij volgend jaar meer personeel te hebben, het niveau van bier te kunnen laten stijgen en nog meer bier te kunnen brouwen. Wellicht zelfs biologisch bier. "Aan het eind van 2018 wil ik kunnen zeggen dat we 1000 verschillende soorten bier hebben gebrouwen." Ook ziet hij kansen in samenwerkingen met Engelse, Scandinavische en Duitse brouwers.

De Sittardse bierbrouwer hoopt dat er in zijn brouwerij nieuwe ideeën tussen brouwers blijven ontstaan en dat hij zelf verrast wordt met nieuwe bieren. "Voor mij allemaal kersen op één grote taart."

Lees alles over het Oud Limburgs Schuttersfeest op l1.nl.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Internationale prijs voor glutenvrij witbier uit Venray
Biologische bierbrouwerij geopend in Munstergeleen
Brouwerij in Gulpen breidt uit
Nieuw pils Kordaat valt slecht in Roermond
Overzicht
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen