De Gulpener bierbrouwerij gaat volgend jaar een bezoekerscentrum met horecagelegenheid bouwen op het brouwerijterrein ten noorden van de Rijksweg in Gulpen.
Om ruimte te creëren voor het nieuwe complex wordt de werkplaats verplaatst naar een andere locatie op het fabrieksterrein. Ook wordt de tuin uitgebreid en aangevuld met een terras.
Ontwerpfase
Jan-Paul Rutten, directeur van Gulpener: "We willen de functies van het bezoekerscentrum graag uitbreiden. Daar hoort ook een open horecagelegenheid bij. Wat we inhoudelijk extra willen gaan doen met het bezoekerscentrum kan ik nog niet precies zeggen. Het plan is nog in de ontwerpfase."
Uit jasje gegroeid
André Köppen, eigenaar van het Gulpener Bierhuys, dat nu nog als ontvangstruimte voor bezoekers van de brouwerij dient, is blij met de plannen: "We hebben dit jaar 10.870 bezoekers gehad, zeven dagen per week open. We groeien dus eigenlijk een beetje uit ons jasje. Behalve in ons bier zijn heel veel bezoekers ook geïnteresseerd in onze variant op maatschappelijk en ecologisch verantwoord ondernemen. Het Bierhuys fungeert dan ook voor een belangrijk deel als kennisinstituut."
Köppen gaat zelf mede leidinggeven aan de nieuwe bv waarin het toekomstige bezoekerscentrum wordt ondergebracht.