Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Bronzwaer: 'Gekwetst en beledigd door broers Moszkowicz'

Geplaatst opdonderdag 4 oktober 2018 - 14:03

Historicus Paul Bronzwaer uit Maastricht voelt zich gekwetst en beledigd door de broers Moszkowicz na de ophef over het kampverleden van hun vader.

Bronzwaer reageert hiermee op de uitzending van De Wereld Draait Door van afgelopen dinsdag waarin de broers Bram en Max (jr.) Moszkowicz Bronzwaer een anti-semiet noemen, omdat de historicus het kampverleden van hun vader zou ontkennen. Het tweetal zat aan tafel bij Mathijs van Nieuwkerk om te praten over de biografie 'De bokser' van hun vader die een dag later gepresenteerd zou worden in Maastricht.

Keukentafel
Bronzwaer zegt mee te hebben gewerkt aan de biografie. "Schrijver Marcel Haenen heeft anderhalf uur bij mij aan de keukentafel gezeten. Hij vroeg mij hoe de Maastrichtse bevolking over Max Moszkowicz dacht na de oorlog. Ik heb toen verteld dat er geruchten gingen. In zijn boek heeft Haenen de ene keer erbij gezet dat het om de Maastrichtse bevolking ging. Maar de andere keer zet hij erbij 'Bronzwaer zegt'. Zo lijkt het alsof dat mijn woorden zijn."

Lees ook: Auteur boek Moszkowicz: 'Niemand hoeft te twijfelen'

Niet welkom
"Ik voel me slachtoffer van het feit dat ik zo vriendelijk ben geweest om mee te werken met meneer Haenen door een interview bij mij thuis toe te staan." Bronzwaer mocht zelfs niet bij de boekpresentatie zijn. Hij kreeg aanvankelijk wel een uitnodiging, maar werd door schrijver Marcel Haenen twee weken later gebeld. "De familie Moszkowicz had laten weten dat ik voor de familie niet welkom was op hun feestje."

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Advertentie
Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1.

Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1. Iedere dag om 18:30 live en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald. Je bent van harte welkom de uitzendingen bij te wonen.

Bekijk hier alle locaties
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen