Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Bronzwaer: 'Gekwetst en beledigd door broers Moszkowicz'

Geplaatst opdonderdag 4 oktober 2018 - 14:03

Historicus Paul Bronzwaer uit Maastricht voelt zich gekwetst en beledigd door de broers Moszkowicz na de ophef over het kampverleden van hun vader.

Bronzwaer reageert hiermee op de uitzending van De Wereld Draait Door van afgelopen dinsdag waarin de broers Bram en Max (jr.) Moszkowicz Bronzwaer een anti-semiet noemen, omdat de historicus het kampverleden van hun vader zou ontkennen. Het tweetal zat aan tafel bij Mathijs van Nieuwkerk om te praten over de biografie 'De bokser' van hun vader die een dag later gepresenteerd zou worden in Maastricht.

Keukentafel
Bronzwaer zegt mee te hebben gewerkt aan de biografie. "Schrijver Marcel Haenen heeft anderhalf uur bij mij aan de keukentafel gezeten. Hij vroeg mij hoe de Maastrichtse bevolking over Max Moszkowicz dacht na de oorlog. Ik heb toen verteld dat er geruchten gingen. In zijn boek heeft Haenen de ene keer erbij gezet dat het om de Maastrichtse bevolking ging. Maar de andere keer zet hij erbij 'Bronzwaer zegt'. Zo lijkt het alsof dat mijn woorden zijn."

Lees ook: Auteur boek Moszkowicz: 'Niemand hoeft te twijfelen'

Niet welkom
"Ik voel me slachtoffer van het feit dat ik zo vriendelijk ben geweest om mee te werken met meneer Haenen door een interview bij mij thuis toe te staan." Bronzwaer mocht zelfs niet bij de boekpresentatie zijn. Hij kreeg aanvankelijk wel een uitnodiging, maar werd door schrijver Marcel Haenen twee weken later gebeld. "De familie Moszkowicz had laten weten dat ik voor de familie niet welkom was op hun feestje."

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Advertentie
Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen