Overslaan en naar de inhoud gaan

Brons voor Van Hooren en Ummels bij NK cross

Geplaatst opzondag 28 november 2021 - 19:21

Gronsveldenaar Bas van Hooren is als derde geëindigd bij het Nederlands kampioenschap cross in Tilburg. Britt Ummels pakt eveneens een bronzen plak bij de korte cross.

Bas van Hooren liep bij de Warandeloop vanaf het begin mee in de kop van de wedstrijd. Het tempo van de nieuwe nationaal Mike Foppen kon Van Hooren echter niet volgen in de wedstrijd over ruim 8000 meter. Uiteindelijk moest de atleet van Atletiek Maastricht uiteindelijk 36 seconden toegeven op winnaar Foppen (29.56 min.) Tom Hendrikse wist uiteindelijk beslag te leggen op de tweede plaats met een achterstand van 13 seconden.

Britt Ummels
Bij de vrouwen wist Britt Ummels net als Van Hooren beslag te leggen op de derde plek bij de nationale titelstrijd. De Maastrichtse atlete moest tijdens de korte cross alleen Jetse van Kampen en Dagmar Smid voor laten gaan.

Limburgers goed vertegenwoordigd
Mahadi Abdi Ali eindigde bij de lange cross voor de mannen op de elfde plaats net buiten de top tien. De atleet uit Stein werd vorig jaar nog nationaal kampioen op de korte cross. Pim Lambregts uit Roermond eindigde op geruime achterstand op plek 25. De atleet van Swift Roermond liep een tijd van 32.08 Rick Paffen en Ricardo Floris, beiden van Atletiek Maastricht, wisten respectievelijk als 42ste en 54ste het kampioenschap te beëindigen.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten