Overslaan en naar de inhoud gaan

Bron- en contactonderzoek blijft op volle sterkte

Geplaatst opdinsdag 17 november 2020 - 21:01

De besmettingscijfers blijven dalen, maar dat betekent niet dat het bron- en contactonderzoek van de GGD'en op een lager pitje wordt gezet. Wel wordt positief geteste personen nu niet meer gevraagd om zelf hun contacten op de hoogte te stellen van een besmetting.

In het bedrijvengebouw Lindestaete in Heerlen heeft de GGD Zuid-Limburg ruimtes gehuurd voor het callcenter en het bron- en contactonderzoek. De bron- en contactonderzoekers behandelen drie á vier casussen per dag.

Pool
De GGD Zuid-Limburg kan putten uit een pool van zo'n 150 mensen die het onderzoek kunnen doen. Dagelijks worden er ongeveer 50 ingezet. Goede sociale vaardigheden zijn daarbij erg belangrijk. Omdat er met gevoelige gegevens wordt gewerkt moet dat op een centrale plek plaatsvinden. Dus thuiswerken zit er niet in. Ook omdat er veel met elkaar moet worden overlegd, het is teamwork.

Video: L1

Informeren
Ondanks het feit dat het aantal besmettingen daalt, wordt er niet afgeschaald, zegt BCO-supervisor Fleur van Mook. "We weten dat het heel snel kan veranderen, dus gaan we het aantal onderzoekers niet afschalen. Het is wel zo dat we tijdens de besmettingspieken veel meer casussen per dag moesten doen, dus vroegen we mensen om zelf hun contacten te informeren als ze positief zijn getest. Nu doen we dat weer weer zelf en kan iedere onderzoeker 3 á 4 gevallen per dag afhandelen."

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen