Overslaan en naar de inhoud gaan

Bron- en contactonderzoek blijft op volle sterkte

Geplaatst opdinsdag 17 november 2020 - 21:01

De besmettingscijfers blijven dalen, maar dat betekent niet dat het bron- en contactonderzoek van de GGD'en op een lager pitje wordt gezet. Wel wordt positief geteste personen nu niet meer gevraagd om zelf hun contacten op de hoogte te stellen van een besmetting.

In het bedrijvengebouw Lindestaete in Heerlen heeft de GGD Zuid-Limburg ruimtes gehuurd voor het callcenter en het bron- en contactonderzoek. De bron- en contactonderzoekers behandelen drie á vier casussen per dag.

Pool
De GGD Zuid-Limburg kan putten uit een pool van zo'n 150 mensen die het onderzoek kunnen doen. Dagelijks worden er ongeveer 50 ingezet. Goede sociale vaardigheden zijn daarbij erg belangrijk. Omdat er met gevoelige gegevens wordt gewerkt moet dat op een centrale plek plaatsvinden. Dus thuiswerken zit er niet in. Ook omdat er veel met elkaar moet worden overlegd, het is teamwork.

Video: L1

Informeren
Ondanks het feit dat het aantal besmettingen daalt, wordt er niet afgeschaald, zegt BCO-supervisor Fleur van Mook. "We weten dat het heel snel kan veranderen, dus gaan we het aantal onderzoekers niet afschalen. Het is wel zo dat we tijdens de besmettingspieken veel meer casussen per dag moesten doen, dus vroegen we mensen om zelf hun contacten te informeren als ze positief zijn getest. Nu doen we dat weer weer zelf en kan iedere onderzoeker 3 á 4 gevallen per dag afhandelen."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen