Overslaan en naar de inhoud gaan

Brommers gewild bij voertuigdieven Maastricht

Geplaatst opwoensdag 17 juli 2019 - 17:43

Maastricht was de eerste helft van dit jaar de stad waar in Limburg veruit het grootste aantal voertuigen werd gestolen.

In totaal werden daar van januari tot en met juni 198 bromfietsen, auto's en motoren gestolen. Opvallend is het grote aantal brom- en snorfietsen dat in Maastricht gestolen werd. Meer dan twee derde van de daar gestolen voertuigen was een tweewieler met lichte motor.

Grens
Dat blijkt uit cijfers van het Landelijk Informatiecentrum Voertuigcriminaliteit LIV. Dat is een samenwerkingsverband van politie, Rijksdienst voor het Wegverkeer en verzekeraars. In de lijst met Limburgse gemeenten scoren ook Heerlen met 110, Sittard-Geleen met 92 en Venlo met 65 diefstallen hoog. Volgens de onderzoekers is Limburg geliefd bij voertuigdieven omdat de buit hier snel het land uit is.

Stijging
In heel Nederland werden er de afgelopen zes maanden 11.700 voertuigen gestolen. Dat is ruim 5 procent meer dan in de eerste helft van 2018. Amsterdam was met bijna 1900 diefstallen de landelijke koploper.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen