Rode Kruis biedt luisterend oor aan slachtoffers hoogwater in Brommelen

Luisterend oor Rode Kruis: 'Impact hoogwater komt nu pas'

De impact van het hoogwater komt bij veel slachtoffers nu pas echt binnen, nadat het meeste puin is geruimd. Het Rode Kruis trekt getroffen gebieden in om slachtoffers een luisterend oor te bieden.

Zandzakken tegen hoogwater in Well (16 jul 2021)
Teruglezen: Spannende uurtjes in Well, bewaking dijken

Het noorden van onze provincie bereidde zich voor op de piek van het hoogwater. In Midden-Limburg haalden ze voorzichtig weer adem en ruimden ze in het zuiden van onze provincie het puin.

ANP-434005231
Opletten voor terugkerende omwonenden Julianakanaal

Inwoners van Bunde, Voulwames, Brommelen en Geulle die weer terug naar huis mogen, worden gewaarschuwd zo min mogelijk door het water te lopen.

ANP-434003811
Gevaar dijkdoorbraak Julianakanaal geweken

Het gevaar van een dijkdoorbraak in het Julianakanaal bij Bunde is geweken. Dat betekent dat bewoners van het ontruimde gebied bij Bunde, Brommelen, Beneden-Geulle en Voulwames weer terug naar huis mogen.

ANP-434005735
Rond middernacht uitsluitsel veiligheid dijk Voulwames

Evacués uit Bunde, Brommelen, Beneden-Geulle en Voulwames mogen vrijdagavond nog niet terug naar huis.

Voulwames Bunde dijkdoorbraak zakken 16 jul 2021
Lek gedicht maar gevaar dijk Voulwames nog niet geweken

Het gat in de dijk van het Julianakanaal is provisorisch gedicht, maar het gevaar voor een dijkdoorbraak in Bunde, Brommelen en Voulwames is nog niet geweken.

Camping Boskant Brommelen Meerssen toeristenbelasting (17 okt 2019)
Meerssen gedoogt illegale bewoning op 'conflictcamping'

Camping De Boskant in Brommelen is verkocht. De vorige eigenaresse van deze 'conflictcamping' mag tot aan haar dood in een illegaal gebouw op het terrein blijven wonen.

Camping Boskant Brommelen Meerssen toeristenbelasting (17 okt 2019)
Meerssen int eindelijk belasting van conflictcamping

De gemeente Meerssen heeft terecht beslag gelegd op twee auto's en een motor van de eigenaren van camping De Boskant in Brommelen.

Kozijn geforceerd bij inbraak in Geulle

In de nacht van zondag op maandag hebben inbrekers hun slag geslagen in een woning in Geulle.

Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten