Overslaan en naar de inhoud gaan

Brokstukken Meerssen: Boeing vertrokken vanaf vliegveld Luik

Geplaatst opdonderdag 25 februari 2021 - 15:07

De Boeing die zaterdagmiddag motorproblemen kreeg boven Meerssen is donderdag vertrokken vanaf vliegveld Luik.

Dat laat een woordvoerder van de Luchtvaartpolitie weten.

Brokstukken
Vorig week vond een ontploffing plaats in een van de motoren van de Boeing 747 waardoor het vrachtvliegtuig boven Meerssen onderdelen verloor. Het toestel vertrok vanaf Maastricht Aachen Airport (MAA). Naast beschadigde auto’s en daken, raakten twee personen lichtgewond.

Lees ook: Ruim 200 brokstukken van vliegtuig in Meerssen verzameld

Luik
De bemanning van het vrachtvliegtuig maakte een voorzorgslanding in Luik. De politie wil binnenkort naar België om de defecte motor te onderzoeken en heeft daarvoor een rechtshulpverzoek ingediend bij het ministerie van Justitie en Veiligheid.

Onderzoek
Het op Bermuda geregistreerde vliegtuig werd eerder al vrijgegeven door de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV). "Dat het vliegtuig vertrokken is, heeft puur te maken met het feit dat voor ons alleen de motor onderdeel is van het onderzoek", legt de woordvoerder uit. "De rest van het vliegtuig niet. De betreffende motor is eraf gehaald en veiliggesteld. Wij hebben geen zwaarwegende reden om het toestel te 'grounden'."

Behalve de beschadigde motor behoudt de OVV ook de zwarte doos met daarin de vluchtinformatie voor verder onderzoek.

Lees ook: Boeing weer vrijgegeven door Onderzoeksraad

Geen uitspraken
Omdat het onderzoek nog in volle gang is, kan de woordvoerder geen uitspraken doen over de voorlopige uitkomsten. "Het ingediende rechtshulpverzoek is inderdaad door België goedgekeurd en eerdaags kan dan ook het onderzoek aan de motor en de onderdelen daarvan plaats gaan vinden", aldus de woordvoerder.

Het vliegveld in Luik was niet bereikbaar voor een reactie.

Lees ook: Kamervragen over vliegtuigincident Meerssen

Inwoners van Meerssen worden donderdag door de luchthaven bijgepraat over het incident.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen