Overslaan en naar de inhoud gaan

Broers Pex spelen geen rol van betekenis op kart WK

Geplaatst opmaandag 23 september 2019 - 22:47

Stan en Jorrit Pex hebben bij de strijd om het wereldkampioenschap karten in de KZ-klasse geen rol van betekenis kunnen spelen.

Stan Pex kwam op het circuit van Lonato als twaalfde over de streep, vóór broer Jorrit.

Zesde gestart
Stan Pex had zich als zesde voor de race gekwalificeerd en won in de eerste ronden twee plaatsen. Die positie kon hij niet vasthouden omdat hij na enkele ronden met andere karters in contact kwam en in het vervolg van de race naar de zestiende plaats zakte. In de slotfase vocht hij zich nog enkele plaatsen naar voren, maar een twaalfde plaats was voor hem dit keer het hoogst haalbare.

Scheve voorwielophang
Europees kampioen Jorrit Pex, die met eenzelfde kart rijdt als zijn broer, begon als veertiende aan de race en was in de eerste ronde betrokken bij een crash. Met een behoorlijk scheve voorwielophanging zakte hij naar de achttiende plek. Hij sleepte uiteindelijk nog een dertiende plaats in de wacht.

Marijn Kremers, die van pole positie vertrok, ging in Italië met de titel aan de haal. Zeven Italiaanse fabrieksrijders eindigden in de top 10.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen