Overslaan en naar de inhoud gaan

Broers Pex spelen geen rol van betekenis op kart WK

Geplaatst opmaandag 23 september 2019 - 22:47

Stan en Jorrit Pex hebben bij de strijd om het wereldkampioenschap karten in de KZ-klasse geen rol van betekenis kunnen spelen.

Stan Pex kwam op het circuit van Lonato als twaalfde over de streep, vóór broer Jorrit.

Zesde gestart
Stan Pex had zich als zesde voor de race gekwalificeerd en won in de eerste ronden twee plaatsen. Die positie kon hij niet vasthouden omdat hij na enkele ronden met andere karters in contact kwam en in het vervolg van de race naar de zestiende plaats zakte. In de slotfase vocht hij zich nog enkele plaatsen naar voren, maar een twaalfde plaats was voor hem dit keer het hoogst haalbare.

Scheve voorwielophang
Europees kampioen Jorrit Pex, die met eenzelfde kart rijdt als zijn broer, begon als veertiende aan de race en was in de eerste ronde betrokken bij een crash. Met een behoorlijk scheve voorwielophanging zakte hij naar de achttiende plek. Hij sleepte uiteindelijk nog een dertiende plaats in de wacht.

Marijn Kremers, die van pole positie vertrok, ging in Italië met de titel aan de haal. Zeven Italiaanse fabrieksrijders eindigden in de top 10.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen