Overslaan en naar de inhoud gaan

Broers Pex spelen geen rol van betekenis op kart WK

Geplaatst opmaandag 23 september 2019 - 22:47

Stan en Jorrit Pex hebben bij de strijd om het wereldkampioenschap karten in de KZ-klasse geen rol van betekenis kunnen spelen.

Stan Pex kwam op het circuit van Lonato als twaalfde over de streep, vóór broer Jorrit.

Zesde gestart
Stan Pex had zich als zesde voor de race gekwalificeerd en won in de eerste ronden twee plaatsen. Die positie kon hij niet vasthouden omdat hij na enkele ronden met andere karters in contact kwam en in het vervolg van de race naar de zestiende plaats zakte. In de slotfase vocht hij zich nog enkele plaatsen naar voren, maar een twaalfde plaats was voor hem dit keer het hoogst haalbare.

Scheve voorwielophang
Europees kampioen Jorrit Pex, die met eenzelfde kart rijdt als zijn broer, begon als veertiende aan de race en was in de eerste ronde betrokken bij een crash. Met een behoorlijk scheve voorwielophanging zakte hij naar de achttiende plek. Hij sleepte uiteindelijk nog een dertiende plaats in de wacht.

Marijn Kremers, die van pole positie vertrok, ging in Italië met de titel aan de haal. Zeven Italiaanse fabrieksrijders eindigden in de top 10.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen