Overslaan en naar de inhoud gaan

Broers openen restaurant: 'Liever een boete dan failliet'

Geplaatst opdinsdag 8 december 2020 - 20:40

"Wij zijn net als veel andere horecazaken technisch failliet". De broers Michael en Mathias Issa van Harvey Restaurant en Bar in Maastricht kunnen de deuren niet langer gesloten houden. Zij gaan 17 januari open, net als veel andere zaken in Nederland.

Door het sluiten van hun zaak lopen de schulden van Michael (32) en Mathias (29) in rap tempo op. Na de eerste lockdown kozen de broers ervoor juist extra in hun restaurant te investeren.

Ventilatiesysteem
Een nieuw ventilatiesysteem (27.000 euro) werd opgehangen om de gevreesde aerosolen te lijf te gaan. Om het aantal mensen in hun zaak in de toekomst te spreiden, werden voor het terras nieuwe luifels en verwarming besteld (60.000 euro). "Daarvan is 11.000 euro aanbetaald, die euro's tellen dubbel", zegt Mathias Issa.

Kwijtschelden
Verder hebben de broers nog eens 80.000 euro extra moeten lenen om overige kosten te dekken. "Van de overheid kregen wij tot nu toe 44.000 euro steun. Daar redden wij het natuurlijk niet mee. Dat ze ons de belastingheffing over 2020 maar kwijtschelden."

Het restaurant van de broers gaat open op 17 januari. "Liever een boete dan nog meer schulden."

Lees ook: Onno Hoes: 'We missen de lichtpuntjes in het kabinetsbeleid'

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Speel mee met de Limburgse muziekquiz vanuit je eigen woonkamer!

De L1mbo Top 100 van komende Hemelvaartsdag heeft een zilveren randje. Het is namelijk de 25ste keer dat de lijst samengesteld wordt. “Dit zilveren jubileum laten we niet zomaar voorbijgaan”, zo vertelt programmamaker Henk Hover. “Er komt op L1 TV een L1mbo Top 100 kwis én een muziekprogramma vol weetjes en achtergronden rond het fenomeen L1mbo Top 100.”

Op zaterdag 8 mei presenteren Ruud Kleinen en Rian Moonen de L1mbo Top 100 ThoesQuiz, waaraan honderden Limburgers vanuit thuis kunnen deelnemen!

Wie wordt de Limburgse muziekkenner van het jaar? We spelen de meest uiteenlopende muziekvragen. En je kunt thuis meespelen vanaf je eigen bank.

Speel zaterdag 8 mei mee!
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen