Overslaan en naar de inhoud gaan

Broers niet vervolgd voor bedreigen burgemeester

Geplaatst opvrijdag 15 maart 2019 - 19:41

De broers die verdacht werden van het bedreigen van de burgemeester van Voerendaal, Wil Houben, worden niet vervolgd. Justitie heeft te weinig bewijs om de zaak van de grond te krijgen.

Dat meldt De Limburger. Een woordvoerder van justitie laat aan de krant weten dat de broers wél worden vervolgd voor andere feiten, maar gaat daar niet dieper op in.

Lees ook: Conflict Voerendaal nog niet voorbij: broers willen plek terug

Chalet-conflict
Ruim een jaar geleden werd de auto van Houben staande gehouden door een man, die vervolgens een pistool op hem richtte. In augustus werden de twee broers opgepakt. Ze liggen al geruime tijd in de clinch met de gemeente Voerendaal. De twee woonden jarenlang in chalets in de gemeente, maar die werden op last van de burgemeester verwijderd vanwege een forse huurachterstand.

Eerder liet de advocaat van de broers weten dat ze hun plek terug willen. Er loopt een procedure tegen de gemeente om dat te bewerkstelligen.

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen