Overslaan en naar de inhoud gaan

Broers beginnen business in chocoladefabriek Venlo

Geplaatst opvrijdag 15 oktober 2021 - 22:14

De oude chocoladefabriek in Venlo heeft vrijdag haar deuren heropend. De ondernemende broers Wim en Emiel Zeevenhoven zijn er een nieuwe winkel begonnen.

De chocoladefabriek is het kleine zusje van ijswinkel IJsco Fantastico, ook gevestigd in Venlo. "De kans was er en die konden we niet laten liggen."

Opening
Bedrijvig rent het personeel vrijdagochtend met chocoladeletters, pindarotsjes en bonbons door de zaak. Voor de opening gaan de puntjes op de i en wordt de zelfgemaakte chocolade met zorg tentoongesteld in houten kratten. "Ik ben zelf niet nerveus hoor", geeft eigenaar Emiel toe. "Ik hoop vooral dat klanten de chocola lekker gaan vinden." Met de opening van hun chocoladefabriek maken de Venlose broertjes Zeevenhoven namelijk hun debuut als chocolatiers.

Video: L1

Oude chocoladefabriek
Aan de locatie zal het in elk geval niet liggen. Wim (28) en Emiel (29) hebben hun nieuwe bedrijf gevestigd in de oude chocoladefabriek van Venlo, die ruim anderhalve eeuw geleden werd geopend aan de Molensingel. Het gebouw stond de afgelopen 20 jaar leeg, maar werd in de zomer van 2019 gekocht door Emiel en zijn broer Wim. Zij gaven het pand haar oude bestemming terug, na een stevige renovatie.

"We hebben het vanaf de grond weer op moeten bouwen", vertelt Emiel. Het resultaat is een grote werkruimte met chocoladefonteinen en een aangrenzende winkel. "Dit najaar is een soort proefperiode, waarin we gaan kijken hoe goed het hier loopt. Mocht daaruit blijken dat de winkel te krap is, kan deze altijd nog worden uitgebreid." Bij de grote verbouwing is de karakteristieke buitenkant van de fabriek, net zoals de schoorsteen, in tact gebleven.

Zakenpartners
De broers zijn ervaren zakenpartners. Ze runnen sinds jaar en dag samen een ijssalon en lunchroom in Venlo. De twee delen een fascinatie voor bijzondere locaties. Zo openden ze deze zomer ook al een lunchroom in het oudste tankstation van Nederland.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen