Overslaan en naar de inhoud gaan

Broer Jos van Rey naar Nederland gebracht

Geplaatst opwoensdag 1 juli 2015 - 6:00

Hennie van Rey, verdacht van het witwassen van miljoenen euro’s via Aruba, arriveert woensdagochtend in Nederland.

De broer van Jos van Rey is volgens bronnen dinsdag geboeid en met speciale politiebegeleiding op het vliegtuig van Oranjestad naar Amsterdam gezet.

Voorarrest
In Nederland zal hij bij aankomst naar Zwolle overgebracht worden waar de raadkamer van de rechtbank zal beslissen of en hoe lang hij nog in voorarrest blijft, bevestigt het Landelijk Parket van het Openbaar Ministerie (OM).

Witwasonderzoek
Van Rey werd vorige week dinsdag net als twee andere verdachten op Aruba opgepakt. De arrestatie van Van Rey gebeurde op verzoek van justitie in Nederland, die een onderzoek naar hem was gestart op basis van informatie uit een Arubaans witwasonderzoek.

Miljoenen euro's
Hij wordt ervan verdacht dat hij zijn im- en exportbedrijf Castimex heeft gebruikt om miljoenen euro’s aan zwart geld van Nederland naar Aruba te sluizen. In een koelcontainer vol kippenvlees, die door Castimex naar Aruba verscheept zou zijn, vond de Arubaanse politie vorige week 2,8 miljoen euro aan verstopte pakken contanten.

Lees ook: 2,8 miljoen tussen kippenvlees, broer Jos van Rey opgepakt

Huiszoeking
De politie heeft vorige week ook Van Rey’s appartementencomplex Del Rey op Aruba, zijn woning in het Belgische Lanklaar, een bedrijf in Bree en meerdere bedrijven en woningen in Roermond doorzocht.

Justitie nam 3,9 miljoen euro, sieraden en voertuigen in beslag. De verdenking tegen Hennie luidt dat hij zwart geld, mogelijk verkregen via criminele praktijken, heeft helpen verplaatsen.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

justitie, witwassen, miljoenen, van rey, aruba
'Ruim 7 miljoen verscheept via bedrijf broer Jos van Rey'
OM: 'Hennie van Rey sjoemelde met 10,5 miljoen'
justitie, witwassen, miljoenen, van rey, aruba
Vriendin Hennie van Rey blijft in cel
2,8 miljoen tussen kippenvlees, broer Jos van Rey opgepakt
Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen