Overslaan en naar de inhoud gaan

Broer Jos van Rey naar Nederland gebracht

Geplaatst opwoensdag 1 juli 2015 - 6:00

Hennie van Rey, verdacht van het witwassen van miljoenen euro’s via Aruba, arriveert woensdagochtend in Nederland.

De broer van Jos van Rey is volgens bronnen dinsdag geboeid en met speciale politiebegeleiding op het vliegtuig van Oranjestad naar Amsterdam gezet.

Voorarrest
In Nederland zal hij bij aankomst naar Zwolle overgebracht worden waar de raadkamer van de rechtbank zal beslissen of en hoe lang hij nog in voorarrest blijft, bevestigt het Landelijk Parket van het Openbaar Ministerie (OM).

Witwasonderzoek
Van Rey werd vorige week dinsdag net als twee andere verdachten op Aruba opgepakt. De arrestatie van Van Rey gebeurde op verzoek van justitie in Nederland, die een onderzoek naar hem was gestart op basis van informatie uit een Arubaans witwasonderzoek.

Miljoenen euro's
Hij wordt ervan verdacht dat hij zijn im- en exportbedrijf Castimex heeft gebruikt om miljoenen euro’s aan zwart geld van Nederland naar Aruba te sluizen. In een koelcontainer vol kippenvlees, die door Castimex naar Aruba verscheept zou zijn, vond de Arubaanse politie vorige week 2,8 miljoen euro aan verstopte pakken contanten.

Lees ook: 2,8 miljoen tussen kippenvlees, broer Jos van Rey opgepakt

Huiszoeking
De politie heeft vorige week ook Van Rey’s appartementencomplex Del Rey op Aruba, zijn woning in het Belgische Lanklaar, een bedrijf in Bree en meerdere bedrijven en woningen in Roermond doorzocht.

Justitie nam 3,9 miljoen euro, sieraden en voertuigen in beslag. De verdenking tegen Hennie luidt dat hij zwart geld, mogelijk verkregen via criminele praktijken, heeft helpen verplaatsen.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

justitie, witwassen, miljoenen, van rey, aruba
'Ruim 7 miljoen verscheept via bedrijf broer Jos van Rey'
OM: 'Hennie van Rey sjoemelde met 10,5 miljoen'
justitie, witwassen, miljoenen, van rey, aruba
Vriendin Hennie van Rey blijft in cel
2,8 miljoen tussen kippenvlees, broer Jos van Rey opgepakt
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een coole airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de coole airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen