Overslaan en naar de inhoud gaan

Broer Per (16) en zus Lis (19) hebben een eigen kledinglijn

Geplaatst opdonderdag 17 juni 2021 - 22:14

Per en Lis Hendrix uit Elsloo verveelden zich tijdens de lockdown, dus begonnen ze maar een eigen kledinglijn.

De ambitieuze broer en zus staken de koppen bij elkaar, hoewel ze toch genoeg aan het hoofd hadden. Per (16) voetbalt bij Roda en zit in de vijfde klas van de middelbare school, Lis (19) zit in het eerste jaar van haar rechtenstudie.

Duurzaam
"We waren al langer bezig met milieu", begint Per Hendrix te vertellen. Hij is de jongste van de twee. "We eten thuis weinig tot geen vlees, bijvoorbeeld. Maar we wilden kijken hoe we de boodschap nog verder kunnen verspreiden. Toen we vorig jaar opeens veel vrije tijd hadden, kwamen we op het idee van een duurzame kledinglijn. Gewoon, aan de keukentafel bedacht."

Duurzaamheid is het trademark van de familie. "En de pinda", lacht Lis. Daarmee refereert ze naar hun logo. "Er zit verder geen betekenis achter, dat vonden we gewoon leuk", gaat Per verder. "We willen ons gewoon onderscheiden en niet dertien-in-een-dozijn zijn."

Video: L1

Fanatiek
Het tweetal is een fanatiek duo, met grote plannen. Per traint vier keer per week voor zijn voetbalcarrière bij Roda JC. "Volgend jaar ga ik naar Roda JC onder 18", vertelt hij. Ondertussen zit hij in het vijfde jaar van zijn VWO en is hij de kledinglijn begonnen met zijn zus.

Die was net klaar met de middelbare school, toen ze met de kledinglijn begon. Inmiddels studeert ze rechten in Maastricht. "Mocht dit ooit zo goed lopen dat ik dit fulltime kan gaan doen, dan is dat natuurlijk überhaupt geen echte keuze", vertelt ze. "Maar anders lijkt iets in de advocatuur me heel interessant." Broer Per wil eigenlijk niet kiezen en hoopt vooral op het veld én binnen de rekken door te kunnen breken.

Familie
Het ondernemershart en fanatisme hebben Per en Lis een beetje aan hun ouders te danken. Vanaf de zijlijn kijken ze mee en sturen ze bij. "Het is fijn om met je familie te werken, omdat je precies weet wat je aan elkaar hebt", vertelt Lis.

Al hebben broer en zus ook wel eens ruzie. "Ik kan soms best koppig zijn, als het op de kleuren aankomt", lacht ze. "Dan vindt Per het te meisjesachtig, maar wil ik het toch zo doen." Ze kijkt naar haar broer. "Ach, ik hou het ook een beetje nuchter allemaal", lacht hij terug.

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Deze ramp in Limburg raakt ons allemaal. Doneer nu en draag uw steentje bij!

Het Nationaal Rampenfonds heeft het bankrekeningnummer 777 opengesteld voor particulieren, bedrijven en instellingen die willen bijdragen aan de door de overstromingsramp getroffen gebieden in Zuid-Limburg.

Vanuit de landelijke overheid is al duidelijk gemaakt dat bij de leniging van de nood een belangrijke rol voor de rijksoverheid is weggelegd. Veel schade aan huizen en bedrijven is door verzekeringen gedekt. Maar er blijven ook noden over die niet uit andere bronnen gedekt worden. En juist voor die initiatieven wil het Nationaal Rampenfonds een financier zijn.

Bekijk hier wat u kunt doen
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen