Overslaan en naar de inhoud gaan

Broederschap hoopt op duidelijkheid over schutterszilver

Geplaatst opwoensdag 18 januari 2017 - 16:03

Broederschap St. Sebastianus uit Kerkrade hoopt dat de rechtszaak over het koningszilver meer duidelijkheid zal brengen.

Vier jaar geleden stalen twee mannen uit Brunssum het schutterszilver van het broederschap in Kerkrade.

Rechter
Volgende week staan zij daarvoor voor de rechter. Mogelijk komt dan aan het licht hoe het zilver destijds precies verdween.

Lees ook: Verdachten van stelen schutterszilver voor rechter

Vuilnis
Het zilver raakte zoek na een opruimactie van de
Rabobank, waarna het door medewerkers van reinigingsbedrijf Rd4 meegenomen is. Hoe dat precies is gegaan is, is nog altijd de vraag voor secretaris Geert Bemelmans van Broederschap St. Sebastianus: "De Rabobank zegt 'we hebben het buiten gezet' en Rd4 zegt 'we hebben het meegenomen".

Statutenboek
Het zilver is terug, in beslag genomen toen één van de verdachten het terug probeerde te verkopen aan det broederschap. Maar het voor de vereniging belangrijke statutenboek uit 1859 is nog steeds zoek. "We hebben nog altijd een heel klein beetje hoop dat dat misschien ook nog een keertje opduikt", zegt Geert Bemelmans.

Rabobank
De twee mannen uit Brunssum staan terecht voor verduistering van het kostbare zilver. Toch neemt de broederschap het vooral de Rabobank kwalijk dat de schildjes verdwenen. "Je weet niet hoe het precies gelopen is, heeft het gewoon langs de weg gestaan? Dan kan je je afvragen of die mensen zoveel verkeerd hebben gedaan door het mee te nemen", reageert de secretaris van de Broederschap St. Sebastianus.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen