Overslaan en naar de inhoud gaan

Broederschap hoopt op duidelijkheid over schutterszilver

Geplaatst opwoensdag 18 januari 2017 - 16:03

Broederschap St. Sebastianus uit Kerkrade hoopt dat de rechtszaak over het koningszilver meer duidelijkheid zal brengen.

Vier jaar geleden stalen twee mannen uit Brunssum het schutterszilver van het broederschap in Kerkrade.

Rechter
Volgende week staan zij daarvoor voor de rechter. Mogelijk komt dan aan het licht hoe het zilver destijds precies verdween.

Lees ook: Verdachten van stelen schutterszilver voor rechter

Vuilnis
Het zilver raakte zoek na een opruimactie van de
Rabobank, waarna het door medewerkers van reinigingsbedrijf Rd4 meegenomen is. Hoe dat precies is gegaan is, is nog altijd de vraag voor secretaris Geert Bemelmans van Broederschap St. Sebastianus: "De Rabobank zegt 'we hebben het buiten gezet' en Rd4 zegt 'we hebben het meegenomen".

Statutenboek
Het zilver is terug, in beslag genomen toen één van de verdachten het terug probeerde te verkopen aan det broederschap. Maar het voor de vereniging belangrijke statutenboek uit 1859 is nog steeds zoek. "We hebben nog altijd een heel klein beetje hoop dat dat misschien ook nog een keertje opduikt", zegt Geert Bemelmans.

Rabobank
De twee mannen uit Brunssum staan terecht voor verduistering van het kostbare zilver. Toch neemt de broederschap het vooral de Rabobank kwalijk dat de schildjes verdwenen. "Je weet niet hoe het precies gelopen is, heeft het gewoon langs de weg gestaan? Dan kan je je afvragen of die mensen zoveel verkeerd hebben gedaan door het mee te nemen", reageert de secretaris van de Broederschap St. Sebastianus.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen