Overslaan en naar de inhoud gaan

Broederschap hoopt op duidelijkheid over schutterszilver

Geplaatst opwoensdag 18 januari 2017 - 16:03

Broederschap St. Sebastianus uit Kerkrade hoopt dat de rechtszaak over het koningszilver meer duidelijkheid zal brengen.

Vier jaar geleden stalen twee mannen uit Brunssum het schutterszilver van het broederschap in Kerkrade.

Rechter
Volgende week staan zij daarvoor voor de rechter. Mogelijk komt dan aan het licht hoe het zilver destijds precies verdween.

Lees ook: Verdachten van stelen schutterszilver voor rechter

Vuilnis
Het zilver raakte zoek na een opruimactie van de
Rabobank, waarna het door medewerkers van reinigingsbedrijf Rd4 meegenomen is. Hoe dat precies is gegaan is, is nog altijd de vraag voor secretaris Geert Bemelmans van Broederschap St. Sebastianus: "De Rabobank zegt 'we hebben het buiten gezet' en Rd4 zegt 'we hebben het meegenomen".

Statutenboek
Het zilver is terug, in beslag genomen toen één van de verdachten het terug probeerde te verkopen aan det broederschap. Maar het voor de vereniging belangrijke statutenboek uit 1859 is nog steeds zoek. "We hebben nog altijd een heel klein beetje hoop dat dat misschien ook nog een keertje opduikt", zegt Geert Bemelmans.

Rabobank
De twee mannen uit Brunssum staan terecht voor verduistering van het kostbare zilver. Toch neemt de broederschap het vooral de Rabobank kwalijk dat de schildjes verdwenen. "Je weet niet hoe het precies gelopen is, heeft het gewoon langs de weg gestaan? Dan kan je je afvragen of die mensen zoveel verkeerd hebben gedaan door het mee te nemen", reageert de secretaris van de Broederschap St. Sebastianus.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen