Overslaan en naar de inhoud gaan

Broederschap hoopt op duidelijkheid over schutterszilver

Geplaatst opwoensdag 18 januari 2017 - 16:03

Broederschap St. Sebastianus uit Kerkrade hoopt dat de rechtszaak over het koningszilver meer duidelijkheid zal brengen.

Vier jaar geleden stalen twee mannen uit Brunssum het schutterszilver van het broederschap in Kerkrade.

Rechter
Volgende week staan zij daarvoor voor de rechter. Mogelijk komt dan aan het licht hoe het zilver destijds precies verdween.

Lees ook: Verdachten van stelen schutterszilver voor rechter

Vuilnis
Het zilver raakte zoek na een opruimactie van de
Rabobank, waarna het door medewerkers van reinigingsbedrijf Rd4 meegenomen is. Hoe dat precies is gegaan is, is nog altijd de vraag voor secretaris Geert Bemelmans van Broederschap St. Sebastianus: "De Rabobank zegt 'we hebben het buiten gezet' en Rd4 zegt 'we hebben het meegenomen".

Statutenboek
Het zilver is terug, in beslag genomen toen één van de verdachten het terug probeerde te verkopen aan det broederschap. Maar het voor de vereniging belangrijke statutenboek uit 1859 is nog steeds zoek. "We hebben nog altijd een heel klein beetje hoop dat dat misschien ook nog een keertje opduikt", zegt Geert Bemelmans.

Rabobank
De twee mannen uit Brunssum staan terecht voor verduistering van het kostbare zilver. Toch neemt de broederschap het vooral de Rabobank kwalijk dat de schildjes verdwenen. "Je weet niet hoe het precies gelopen is, heeft het gewoon langs de weg gestaan? Dan kan je je afvragen of die mensen zoveel verkeerd hebben gedaan door het mee te nemen", reageert de secretaris van de Broederschap St. Sebastianus.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen