Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Britt Ummels Nederlands kampioene op 800 meter tijdens NK

Geplaatst opzaterdag 23 juni 2018 - 21:10

Britt Ummels uit Maastricht heeft zich zaterdag gekroond tot Nederlands kampioene op de 800 meter. Op de tweede dag van het NK in Utrecht pakte ze verrassend goud in de laatste meters.

Na een tamelijk rustige beginronde kwamen de atletes vier-banen-breed bij de bel.

Gecounterd
De eerste aanval werd na 500m geplaatst maar werd direct gecounterd. Bijna zij aan zij kwamen daarna twee atletes het rechte stuk op. Zij rekenden echter buiten de Maastrichtse atlete van AV Unitas-Sittard, die aan de binnenzijde het hele veld passeerde en de titel pakte in 2:10.75. Haar clubgenote Sina Mai Holthuijsen was veruit de beste op het onderdeel kogelslingeren. Met 61.55m begon de Unitas-atlete haar serie, die de concurrentie in zes pogingen niet kon benaderen. Holthuijsen verbeterde het resultaat later nog en pakte met 62.14m goud.

Zilver
Bij het kogelslingeren bij de heren nam Etiènne Orbons de leiding met 59.32m. Dennis Helleman (AAC Amsterdam) troefde de Heerlenaar met 60.05m af. Zilver dus voor Orbons.

Zilver was er ook voor Nora Ritzen op het onderdeel 400 horden vrouwen. Even werd het nog spannend toen haar voornaamste concurrente Runia horde 4 aantikte, maar Nora Ritzen (AV Unitas Sittard) kwam ruim een halve seconde tekort voor de titel.

Advertentie
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie
Overzicht
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen