Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Britt Ummels Nederlands kampioene op 800 meter tijdens NK

Geplaatst opzaterdag 23 juni 2018 - 21:10

Britt Ummels uit Maastricht heeft zich zaterdag gekroond tot Nederlands kampioene op de 800 meter. Op de tweede dag van het NK in Utrecht pakte ze verrassend goud in de laatste meters.

Na een tamelijk rustige beginronde kwamen de atletes vier-banen-breed bij de bel.

Gecounterd
De eerste aanval werd na 500m geplaatst maar werd direct gecounterd. Bijna zij aan zij kwamen daarna twee atletes het rechte stuk op. Zij rekenden echter buiten de Maastrichtse atlete van AV Unitas-Sittard, die aan de binnenzijde het hele veld passeerde en de titel pakte in 2:10.75. Haar clubgenote Sina Mai Holthuijsen was veruit de beste op het onderdeel kogelslingeren. Met 61.55m begon de Unitas-atlete haar serie, die de concurrentie in zes pogingen niet kon benaderen. Holthuijsen verbeterde het resultaat later nog en pakte met 62.14m goud.

Zilver
Bij het kogelslingeren bij de heren nam Etiènne Orbons de leiding met 59.32m. Dennis Helleman (AAC Amsterdam) troefde de Heerlenaar met 60.05m af. Zilver dus voor Orbons.

Zilver was er ook voor Nora Ritzen op het onderdeel 400 horden vrouwen. Even werd het nog spannend toen haar voornaamste concurrente Runia horde 4 aantikte, maar Nora Ritzen (AV Unitas Sittard) kwam ruim een halve seconde tekort voor de titel.

Advertentie
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie
Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats

Dit jaar viert Pinkpop haar vijftigjarig jubileum. En jij kunt daar zomaar bij zijn. Wij geven namelijk vijf keer twee weekendkaarten weg voor Pinkpop.

Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen