Overslaan en naar de inhoud gaan

Britt Ummels Nederlands kampioene op 1500 meter

Geplaatst opzondag 30 augustus 2020 - 20:05

Britt Ummels heeft bij het Nederlandse Kampioenschap atletiek goud gewonnen op de 1500 meter. Zij is de enige Limburgse atlete die met een nationale titel aan de haal ging.

De atlete van Unitas liep de afstand in Utrecht in een tijd van 4 minuten en 20,13 seconden en was ruim een seconde sneller dan Jetske van Kampen en Ellen de Jong van Groningen Atletiek. Op de 800 meter moest zij genoegen nemen met de derde plaats.

Haar zus Bo Ummels, die zich klaarstoomt voor de marathon van Londen, eindigde op de 5000 meter op de derde plaats. De Maastrichtse atlete van Unitas kwam 20 seconden na winnares Diane van Es over de streep.

Unitas-atlete Sina Mai Holthuijsen slingerde de kogel 57,51 meter ver en dat leverde haar een bronzen plak op. Haar clubgenoot Etiènne Orbons werd bij de mannen derde op dit onderdeel. Zijn kogel landde na 61,87 meter.

Koen van der Wijst won zilver bij het polshoogspringen. De Unitas-atleet sprong over 5.00 meter, maar stootte de lat bij 5.10 meter af.

Mahadi Abdi Ali eindigde in de finale van de 1500 meter op de tweede plaats. Hij kwam 0,33 seconden te kort om Thijmen Kupers van de nationale titel af te houden.

Tour de L1mbourg iedere dag om 18:30 live vanuit een andere Limburgse gemeente. Bekijk hier alle locaties.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen