Overslaan en naar de inhoud gaan

Britt Ummels en Mahadi Abdi Ali naar EK Indoor atletiek

Geplaatst opdinsdag 23 februari 2021 - 19:32

Atletiekvereniging Unitas levert twee atleten aan de nationale ploeg die begin maart deelneemt aan het EK Indoor atletiek in Polen.

Beide atleten liepen afgelopen woensdag de limiet om mee te doen aan het Europees Kampioenschap en toonden afgelopen weekend in Apeldoorn vormbehoud tijdens het Nederlands Kampioenschap.

Nederlands Kampioenschap
Ummels komt uit op de 800 meter bij de vrouwen en op de baan van Omnisport liet de Maastrichtse er geen misverstand over bestaan. Ze liep van start tot finish op kop en pakte zo de Nederlandse titel op de 800 meter indoor in een tijd van 2.05.01. Daarmee liet ze zien de juiste vorm te hebben om begin maart te kunnen pieken in Torun.

Op de 1500 meter kwam Mahadi Abdi Ali uit Stein afgelopen zaterdag net te kort om Nederlands indoorkampioen te worden. Hij liep de afstand in een tijd van 3 minuten en 41,20 seconden en pakte een zilveren medaille.

Programma
De Europese Kampioenschappen Indooratletiek starten op donderdag 4 maart en duren tot en met zondag 7 maart. Op donderdagavond moet Abdi Ali zich zien te kwalificeren voor de finale op de 1500 meter, die voor vrijdag 8 maart op de agenda staat. Britt Ummels loopt op die dag zowel de serie als de mogelijke finale.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
De Henk Bakt Bakwedstrijd: wie wordt de beste hobbybakker van Limburg?

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt!

Zo ziet de Henk Bakt Bakwedstrijd uit
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen