Overslaan en naar de inhoud gaan

Britt Ummels en Mahadi Abdi Ali naar EK Indoor atletiek

Geplaatst opdinsdag 23 februari 2021 - 19:32

Atletiekvereniging Unitas levert twee atleten aan de nationale ploeg die begin maart deelneemt aan het EK Indoor atletiek in Polen.

Beide atleten liepen afgelopen woensdag de limiet om mee te doen aan het Europees Kampioenschap en toonden afgelopen weekend in Apeldoorn vormbehoud tijdens het Nederlands Kampioenschap.

Nederlands Kampioenschap
Ummels komt uit op de 800 meter bij de vrouwen en op de baan van Omnisport liet de Maastrichtse er geen misverstand over bestaan. Ze liep van start tot finish op kop en pakte zo de Nederlandse titel op de 800 meter indoor in een tijd van 2.05.01. Daarmee liet ze zien de juiste vorm te hebben om begin maart te kunnen pieken in Torun.

Op de 1500 meter kwam Mahadi Abdi Ali uit Stein afgelopen zaterdag net te kort om Nederlands indoorkampioen te worden. Hij liep de afstand in een tijd van 3 minuten en 41,20 seconden en pakte een zilveren medaille.

Programma
De Europese Kampioenschappen Indooratletiek starten op donderdag 4 maart en duren tot en met zondag 7 maart. Op donderdagavond moet Abdi Ali zich zien te kwalificeren voor de finale op de 1500 meter, die voor vrijdag 8 maart op de agenda staat. Britt Ummels loopt op die dag zowel de serie als de mogelijke finale.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen