Overslaan en naar de inhoud gaan

Britt Ummels en Mahadi Abdi Ali naar EK Indoor atletiek

Geplaatst opdinsdag 23 februari 2021 - 19:32

Atletiekvereniging Unitas levert twee atleten aan de nationale ploeg die begin maart deelneemt aan het EK Indoor atletiek in Polen.

Beide atleten liepen afgelopen woensdag de limiet om mee te doen aan het Europees Kampioenschap en toonden afgelopen weekend in Apeldoorn vormbehoud tijdens het Nederlands Kampioenschap.

Nederlands Kampioenschap
Ummels komt uit op de 800 meter bij de vrouwen en op de baan van Omnisport liet de Maastrichtse er geen misverstand over bestaan. Ze liep van start tot finish op kop en pakte zo de Nederlandse titel op de 800 meter indoor in een tijd van 2.05.01. Daarmee liet ze zien de juiste vorm te hebben om begin maart te kunnen pieken in Torun.

Op de 1500 meter kwam Mahadi Abdi Ali uit Stein afgelopen zaterdag net te kort om Nederlands indoorkampioen te worden. Hij liep de afstand in een tijd van 3 minuten en 41,20 seconden en pakte een zilveren medaille.

Programma
De Europese Kampioenschappen Indooratletiek starten op donderdag 4 maart en duren tot en met zondag 7 maart. Op donderdagavond moet Abdi Ali zich zien te kwalificeren voor de finale op de 1500 meter, die voor vrijdag 8 maart op de agenda staat. Britt Ummels loopt op die dag zowel de serie als de mogelijke finale.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen