Overslaan en naar de inhoud gaan

Britt Ummels aan de start bij Parelloop

Geplaatst opvrijdag 6 maart 2020 - 9:17

Britt Ummels start op 15 maart bij de Parelloop in Brunssum. De organisatie van de hardloopwedstrijd heeft de Maastrichtse hardloopster vast weten te leggen voor de Top Run over tien kilometer.

Britt Ummels veroverde onlangs twee gouden medailles bij het Nederlands kampioenschap indoor in Apeldoorn op de 1500 en 3000 meter. De atlete die tegenwoordig traint bij Team Distance Runners in Castricum krijgt tijdens de wedstrijd in Brunssum concurrentie van de landgenoten Maureen Koster en Diane van Es. Koster won de Parelloop in 2018 en van Es werd onlangs Nederlands kampioene op de lange cross.

Buitenlandse toppers
De drie snelle Nederlandse vrouwen krijgen op de 10 kilometer door Brunssum geduchte tegenstand van diverse internationale toploopsters zoals Eilish McColgan uit Groot-Brittanniƫ, zilveren medaillewinnares EK Atletiek 2018 op de 5000 meter en Sarah Chelangat uit Oeganda. Zij is nationaal recordhoudster in Oeganda op de 5000 meter. Verder doen ook de Belgische kampioene Nina Lauwaert en de Ierse Fionnuala McCormack mee.

De start van de Parelloop Top Run is om 12:00 uur in het centrum van Brunssum.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen