Rennen, hardlopen, marathon, triathlon, sport

Roel Wijmenga derde in halve marathon Visé

Roel Wijmenga is in de halve marathon van Visé als derde geëindigd. De Maastrichtenaar legde de 21,1 kilometer af in een tijd van 1 uur, 5 minuten en 28 seconden.

AW20210305-0814OP
Geen Limburgers in finales EK atletiek

De Limburgse atleten Britt Ummels en Mahadi Abdi Ali zijn er niet in geslaagd om de finales op het Europees kampioenschap indoor in Torun te halen.

britt ummels
Britt Ummels en Mahadi Abdi Ali naar EK Indoor atletiek

Atletiekvereniging Unitas levert twee atleten aan de nationale ploeg die begin maart deelneemt aan het EK Indoor atletiek in Polen.

Britt Ummels
Britt Ummels snelt naar Nederlandse titel 800 meter

De Maastrichtse atlete Britt Ummels liet er geen misverstand over bestaan. Ze liep van start tot finish op kop en pakte zo de Nederlandse titel op de 800 meter indoor.

Britt Ummels
Britt Ummels en Mahadi Abdi Ali naar EK indoor

Unitas-atleten Britt Ummels uit Maastricht en Mahadi Abdi Ali uit Stein hebben zich woensdag gekwalificeerd voor het EK indoor.

Ummels
Nog geen olympische limiet Bo Ummels

Bo Ummels uit Maastricht is er in de corona-editie van de marathon van Londen niet in geslaagd onder de limiet voor de Olympische Spelen van Tokio te lopen. Ze kwam tien minuten boven de gestelde limiet binnen.

Britt Ummels
Britt Ummels Nederlands kampioene op 1500 meter

Britt Ummels heeft bij het Nederlandse Kampioenschap atletiek goud gewonnen op de 1500 meter. Zij is de enige Limburgse atlete die met een nationale titel aan de haal ging.

Britt Ummels
Britt Ummels aan de start bij Parelloop

Britt Ummels start op 15 maart bij de Parelloop in Brunssum. De organisatie van de hardloopwedstrijd heeft de Maastrichtse hardloopster vast weten te leggen voor de Top Run over tien kilometer.

Britt Ummels
Twee keer goud voor Britt Ummels

Britt Ummels heeft tijdens het Nederlands kampioenschap ook goud veroverd op de 3000 meter.

Hardlopen Hardloopwedstrijd
Britt Ummels buiten top tien in Warandeloop

Britt Ummels is in de Warandeloop in Tilburg als veertiende over de streep gekomen.

Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten