Overslaan en naar de inhoud gaan

Britt Bongaerts verwerkt teleurstellend EK met overwinning

Geplaatst opwoensdag 15 januari 2020 - 21:55

Britt Bongaerts heeft een teleurstellend EK met een overwinning in de Bundesliga achter zich gelaten. SSC Palmberg Schwerin versloeg in Aken de Ladies in Black met 3-0.

De Oranje volleybalsters werden in het weekend uitgeschakeld in de halve finale van het Olympisch Kwalificatietoernooi in Apeldoorn. Zij konden het niet bolwerken tegen Duitsland en daarmee viel de droom om aan de Olympische Spelen van Tokio deel te nemen in duigen.

Extra zuur
Britt Bongaerts uit Roermond, een van de spelverdeelsters van Oranje, keerde teleurgesteld huiswaarts en verwerkte het verlies de afgelopen dagen bij haar moeder in Beegden. “Wij hadden met dit team de potentie het Olympisch ticket in de wacht te slepen en dat maakt het verlies in de halve finale extra zuur”, aldus Britt.

Competitie hervat
Veel tijd om bij te komen heeft de 23-jarige spelverdeelster niet gehad, want de tweede helft van de competitie in de Bundesliga is inmiddels begonnen en daarin gaat SSC Palmberg Schwerin, de club van Bongaerts op kop.

Woensdagavond moest de club uit Mecklenburg Vorpommern het in Aken opnemen tegen de Ladies in Black, de club waarvoor de 23-jarige Roermondse in het verleden speelde.

Koploper
De koploper had drie sets nodig om de Akense volleybalsters op de knieën te krijgen en mocht met een 3-0 overwinning naar Schwerin terugkeren. Het was de tiende overwinning in elf wedstrijden voor SSC Palmberg, dat het klassement in de Bundesliga aanvoert met twee punten voorsprong op Potsdam.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen