Overslaan en naar de inhoud gaan

Britt Bongaerts verwerkt teleurstellend EK met overwinning

Geplaatst opwoensdag 15 januari 2020 - 21:55

Britt Bongaerts heeft een teleurstellend EK met een overwinning in de Bundesliga achter zich gelaten. SSC Palmberg Schwerin versloeg in Aken de Ladies in Black met 3-0.

De Oranje volleybalsters werden in het weekend uitgeschakeld in de halve finale van het Olympisch Kwalificatietoernooi in Apeldoorn. Zij konden het niet bolwerken tegen Duitsland en daarmee viel de droom om aan de Olympische Spelen van Tokio deel te nemen in duigen.

Extra zuur
Britt Bongaerts uit Roermond, een van de spelverdeelsters van Oranje, keerde teleurgesteld huiswaarts en verwerkte het verlies de afgelopen dagen bij haar moeder in Beegden. “Wij hadden met dit team de potentie het Olympisch ticket in de wacht te slepen en dat maakt het verlies in de halve finale extra zuur”, aldus Britt.

Competitie hervat
Veel tijd om bij te komen heeft de 23-jarige spelverdeelster niet gehad, want de tweede helft van de competitie in de Bundesliga is inmiddels begonnen en daarin gaat SSC Palmberg Schwerin, de club van Bongaerts op kop.

Woensdagavond moest de club uit Mecklenburg Vorpommern het in Aken opnemen tegen de Ladies in Black, de club waarvoor de 23-jarige Roermondse in het verleden speelde.

Koploper
De koploper had drie sets nodig om de Akense volleybalsters op de knieën te krijgen en mocht met een 3-0 overwinning naar Schwerin terugkeren. Het was de tiende overwinning in elf wedstrijden voor SSC Palmberg, dat het klassement in de Bundesliga aanvoert met twee punten voorsprong op Potsdam.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen