Overslaan en naar de inhoud gaan

Britt Bongaerts verwerkt teleurstellend EK met overwinning

Geplaatst opwoensdag 15 januari 2020 - 21:55

Britt Bongaerts heeft een teleurstellend EK met een overwinning in de Bundesliga achter zich gelaten. SSC Palmberg Schwerin versloeg in Aken de Ladies in Black met 3-0.

De Oranje volleybalsters werden in het weekend uitgeschakeld in de halve finale van het Olympisch Kwalificatietoernooi in Apeldoorn. Zij konden het niet bolwerken tegen Duitsland en daarmee viel de droom om aan de Olympische Spelen van Tokio deel te nemen in duigen.

Extra zuur
Britt Bongaerts uit Roermond, een van de spelverdeelsters van Oranje, keerde teleurgesteld huiswaarts en verwerkte het verlies de afgelopen dagen bij haar moeder in Beegden. “Wij hadden met dit team de potentie het Olympisch ticket in de wacht te slepen en dat maakt het verlies in de halve finale extra zuur”, aldus Britt.

Competitie hervat
Veel tijd om bij te komen heeft de 23-jarige spelverdeelster niet gehad, want de tweede helft van de competitie in de Bundesliga is inmiddels begonnen en daarin gaat SSC Palmberg Schwerin, de club van Bongaerts op kop.

Woensdagavond moest de club uit Mecklenburg Vorpommern het in Aken opnemen tegen de Ladies in Black, de club waarvoor de 23-jarige Roermondse in het verleden speelde.

Koploper
De koploper had drie sets nodig om de Akense volleybalsters op de knieën te krijgen en mocht met een 3-0 overwinning naar Schwerin terugkeren. Het was de tiende overwinning in elf wedstrijden voor SSC Palmberg, dat het klassement in de Bundesliga aanvoert met twee punten voorsprong op Potsdam.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen