Overslaan en naar de inhoud gaan

Britt Bongaerts grijpt met Schwerin naast Duitse titel

Geplaatst opzondag 12 mei 2019 - 14:58

SSC Schwerin, het team van volleybalster Britt Bongaerts uit Beegden, heeft naast de Duitse titel gegrepen. In de beslissende vijfde wedstrijd om het kampioenschap trokken de vrouwen van MTV Stuttgart met 3-2 aan het langste einde.

Stuttgart kwam in eigen huis furieus uit de startblokken. Schwerin kreeg geen vat op de opslagen van de tegenstander en stond al met 18-10 achter toen Britt Bongaerts in het team kwam. Dat bood weinig soelaas want Schwerin verloor de eerste set met 25-12.

Buigen
In de tweede set speelde Schwerin aanmerkelijk beter en kon de ploeg de tegenstander tot 18-18 bijbenen, maar na een tactische wissel bij Stuttgart moesten Bongaerts en haar teamgenoten buigen voor de vrouwen uit Baden-Württemberg.

Stuivertje wisselen
In het begin van de derde set had Stuttgart na een lange pauze niets in te brengen tegen Schwerin. Het team kwam met 9-0 voor en won de set met 25-14. Daarna ging het in de Scharrena in Stuttgart gelijk op. Bij de tweede time out in de vierde set stond Schwerin met 16-15 voor, maar daarna was het tot 24-24 voortdurend stuivertje wisselen. In de slotfase trok Schwerin de set naar zich toe: 26-24.

De vijfde set moest de beslissing brengen in de strijd om het Duits kampioenschap. Daarin kwam de regerend kampioen met 8-5 achter. Stuttgart gaf die voorsprong niet meer prijs, won met 15-11 en pakte de Duitse titel.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen