Overslaan en naar de inhoud gaan

Britt Bongaerts grijpt met Schwerin naast Duitse titel

Geplaatst opzondag 12 mei 2019 - 14:58

SSC Schwerin, het team van volleybalster Britt Bongaerts uit Beegden, heeft naast de Duitse titel gegrepen. In de beslissende vijfde wedstrijd om het kampioenschap trokken de vrouwen van MTV Stuttgart met 3-2 aan het langste einde.

Stuttgart kwam in eigen huis furieus uit de startblokken. Schwerin kreeg geen vat op de opslagen van de tegenstander en stond al met 18-10 achter toen Britt Bongaerts in het team kwam. Dat bood weinig soelaas want Schwerin verloor de eerste set met 25-12.

Buigen
In de tweede set speelde Schwerin aanmerkelijk beter en kon de ploeg de tegenstander tot 18-18 bijbenen, maar na een tactische wissel bij Stuttgart moesten Bongaerts en haar teamgenoten buigen voor de vrouwen uit Baden-Württemberg.

Stuivertje wisselen
In het begin van de derde set had Stuttgart na een lange pauze niets in te brengen tegen Schwerin. Het team kwam met 9-0 voor en won de set met 25-14. Daarna ging het in de Scharrena in Stuttgart gelijk op. Bij de tweede time out in de vierde set stond Schwerin met 16-15 voor, maar daarna was het tot 24-24 voortdurend stuivertje wisselen. In de slotfase trok Schwerin de set naar zich toe: 26-24.

De vijfde set moest de beslissing brengen in de strijd om het Duits kampioenschap. Daarin kwam de regerend kampioen met 8-5 achter. Stuttgart gaf die voorsprong niet meer prijs, won met 15-11 en pakte de Duitse titel.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een coole airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de coole airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen