Coronavirus, Britse mutatie, Britse variant, B.1.1.7 (stock)

Britse coronavariant in Limburg blijft nog beperkt

Met acht vastgestelde gevallen van de Britse coronavariant in Zuid-Limburg en 'enkele' gevallen in Noord- en Midden-Limburg lijkt de Britse coronavariant hier in de provincie nog weinig voet aan de grond te krijgen.

Jo Brouns burgemeester Kinrooi (13 jan 2020)
Virusvariant in Geleen baart Maaslandregio zorgen

Nu de Britse variant van het coronavirus is opgedoken in Geleen, nemen de zorgen over die virusvariant toe in de Belgische Maaslandregio.

Lockdown, isolatie, coronavirus, mondkapje, ouderen, bejaardenhuis, verpleeghuis, verzorgingshuis (stock)
GGD-arts verwacht meer maatregelen en langere lockdown

De huidige lockdown moet zeker verlengd worden als we het aantal coronabesmettingen serieus willen terugbrengen.

Zorg coronavirus_HD
Corona in verpleeghuizen: 'Zorgen om Britse variant'

De tweede golf zorgt niet alleen voor druk op de ziekenhuizen. Ook de verpleeghuizen voelen dat. Hoewel ze beter zijn voorbereid, komt de tweede golf ook daar ongenadig hard binnen

Coronavirus
Drie Limburgers besmet met Britse variant coronavirus

De Britse variant van het coronavirus heeft ook Limburg nu bereikt. Drie inwoners van Geleen werden eind december positief getest op Covid-19. Zij bleken na onderzoek besmet te zijn met de Britse variant.

Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten