Overslaan en naar de inhoud gaan

Britse stofzuiger kiest voor voetbal in Venlo: 'Liefhebber'

Geplaatst opmaandag 26 augustus 2019 - 17:00

Na 300 wedstrijden in de Engelse Premier League heeft middenvelder Lee Cattermole gekozen voor het avontuur in Venlo. De 31-jarige vedette was naar eigen zeggen op zoek naar een buitenlandse ervaring.

"Ik had mijn carrière in Engeland kunnen afsluiten, maar dan zou ik deze ervaring missen. Het is een herinnering voor het leven. Mijn keuze is gebaseerd op voetbal."

Nacht ijs
Voordat hij zijn handtekening zette onder het éénjarig contract in Venlo, deed hij eerst onderzoek. Hij informeerde bij oude bekenden als Boudewijn Zenden en Dick Advocaat. Cattermole is overtuigd. "Ik heb er goed over nagedacht en het voelt goed. Na mijn carrière wil ik misschien trainer worden. Het is goed om ook andere speelstijlen te zien."

Geld
Manager voetbalzaken Stan Valckx is blij met de komst van de Engelse middenvelder. In eerste instantie had Valckx niet verwacht dat een deal met
Cattermole mogelijk zou zijn. Tot zijn verbazing ging de afhandeling snel. "Hij komt niet naar Venlo voor het geld. Hij is een echte liefhebber", zegt Valckx.

Netflix-serie
De verdedigende middenvelder oog fit. Zo voelt hij zich ook. "Ik hoop snel gewend te zijn." Cattermole komt over van Sunderland. De eerste jaren speelde hij met die club in de Premier League, op het hoogste niveau in Engeland. Het afgelopen seizoen kwam hij met Sunderland uit in League One, op het derde niveau van Engeland. De middenvelder is ook een van de hoofdpersonen in een Netflix-docu over de teloorgang van Sunderland: Sunderland 'Til I Die.

Cultura Nova volg je bij L1!
Ga naar L1.nl/CulturaNova

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen