Overslaan en naar de inhoud gaan

Britse chaos komt Limburgse bedrijven niet ten goede

Geplaatst opwoensdag 16 januari 2019 - 10:14

In het Brits lagerhuis, de belangrijkste kamer van het Britse parlement, werd dinsdagavond door een meerderheid het Brexit-akkoord weggestemd. De chaos die deze kwestie teweeg brengt komt de Limburgse bedrijven niet ten goede.

"Wanneer er niks gaat gebeuren in de komende dagen en het Verenigd Koninkrijk 29 maart vertrekt uit de EU zonder enige vorm van afspraak dan zullen Limburgse bedrijven daar last van hebben, want dan ontstaat er chaos", dat zegt Europarlementariër Jeroen Lenaers tegen L1.

Kerkraadse uienboer
Lenaers geeft een Kerkraadse uienboer als voorbeeld. Hij rijdt elke dag met twee of drie vrachtwagens bij Calais in Frankrijk naar Engeland. "Als die vrachtwagens met uien een dag of twee aan de grens moeten wachten worden de uien daar niet beter van. Dat zal de boer geld kosten en ook voor zijn afnemers in Engeland zal deze chaos voor problemen zorgen. Dus dat wordt hectisch. Daar hebben bedrijven en mensen last van, maar niet de politici die deze chaos veroorzaakt hebben."

Aan het Brexit-akkoord van de Britse premier Theresa May werd zo'n 2,5 jaar gewerkt.

L1mburg Centraal
Meer hierover om 17:30 L1VE in L1mburg Centraal

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen