Overslaan en naar de inhoud gaan

Britse chaos komt Limburgse bedrijven niet ten goede

Geplaatst opwoensdag 16 januari 2019 - 10:14

In het Brits lagerhuis, de belangrijkste kamer van het Britse parlement, werd dinsdagavond door een meerderheid het Brexit-akkoord weggestemd. De chaos die deze kwestie teweeg brengt komt de Limburgse bedrijven niet ten goede.

"Wanneer er niks gaat gebeuren in de komende dagen en het Verenigd Koninkrijk 29 maart vertrekt uit de EU zonder enige vorm van afspraak dan zullen Limburgse bedrijven daar last van hebben, want dan ontstaat er chaos", dat zegt Europarlementariër Jeroen Lenaers tegen L1.

Kerkraadse uienboer
Lenaers geeft een Kerkraadse uienboer als voorbeeld. Hij rijdt elke dag met twee of drie vrachtwagens bij Calais in Frankrijk naar Engeland. "Als die vrachtwagens met uien een dag of twee aan de grens moeten wachten worden de uien daar niet beter van. Dat zal de boer geld kosten en ook voor zijn afnemers in Engeland zal deze chaos voor problemen zorgen. Dus dat wordt hectisch. Daar hebben bedrijven en mensen last van, maar niet de politici die deze chaos veroorzaakt hebben."

Aan het Brexit-akkoord van de Britse premier Theresa May werd zo'n 2,5 jaar gewerkt.

L1mburg Centraal
Meer hierover om 17:30 L1VE in L1mburg Centraal

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen