Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Britse chaos komt Limburgse bedrijven niet ten goede

Geplaatst opwoensdag 16 januari 2019 - 10:14

In het Brits lagerhuis, de belangrijkste kamer van het Britse parlement, werd dinsdagavond door een meerderheid het Brexit-akkoord weggestemd. De chaos die deze kwestie teweeg brengt komt de Limburgse bedrijven niet ten goede.

"Wanneer er niks gaat gebeuren in de komende dagen en het Verenigd Koninkrijk 29 maart vertrekt uit de EU zonder enige vorm van afspraak dan zullen Limburgse bedrijven daar last van hebben, want dan ontstaat er chaos", dat zegt Europarlementariër Jeroen Lenaers tegen L1.

Kerkraadse uienboer
Lenaers geeft een Kerkraadse uienboer als voorbeeld. Hij rijdt elke dag met twee of drie vrachtwagens bij Calais in Frankrijk naar Engeland. "Als die vrachtwagens met uien een dag of twee aan de grens moeten wachten worden de uien daar niet beter van. Dat zal de boer geld kosten en ook voor zijn afnemers in Engeland zal deze chaos voor problemen zorgen. Dus dat wordt hectisch. Daar hebben bedrijven en mensen last van, maar niet de politici die deze chaos veroorzaakt hebben."

Aan het Brexit-akkoord van de Britse premier Theresa May werd zo'n 2,5 jaar gewerkt.

L1mburg Centraal
Meer hierover om 17:30 L1VE in L1mburg Centraal

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats
Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen