Overslaan en naar de inhoud gaan

Brits pretpark 'steelt' Toverland-muziek

Geplaatst opdinsdag 7 mei 2019 - 16:04

De muziek van Toverland blijkt in de smaak te vallen bij andere pretparken. Een Brits attractiepark heeft namelijk zonder toestemming de deuntjes van het pretpark in Sevenum gedraaid.

Toverland baalt ervan dat pretpark Lightwater Valley de officiƫle muziek gebruikt van het themagebied Avalon, schrijft Looopings.

Excuses
Een woordvoerster van Toverland laat aan de site weten dat het niet de bedoeling is dat de muziek ergens anders te horen is. "Wij willen niet dat onze muziek door andere bedrijven gebruikt wordt." Het Britse pretpark heeft het verzoek gekregen om de muziek zo snel mogelijk aan te passen. En dat heeft het pretpark, dat in het Engelse graafschap North Yorkshire ligt, inmiddels gedaan. Ze wisten niet dat de muziek bij Toverland hoort. "We hebben onze excuses aangeboden."

Compliment
Ondanks dat Toverland niet happy is met het oneigenlijk gebruik, vatten ze het wel als een compliment op dat de Britten de deuntjes mooi vinden om in hun eigen park te laten horen. En zij blijken niet de enige te zijn, want eind 2016 draaide Safaripark Beekse Bergen ook muziek van het Sevenums attractiepark. Na klachten is het dierenpark in Hilvarenbeek ermee gestopt.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
De Henk Bakt Bakwedstrijd: wie wordt de beste hobbybakker van Limburg?

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt!

Zo ziet de Henk Bakt Bakwedstrijd uit
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen