Overslaan en naar de inhoud gaan

Briljanten paar: 'Drie keer rummikuppen en dan naar bed'

Geplaatst opmaandag 23 november 2020 - 20:16

Nel en Piet Heesen uit Sevenum zijn 65 jaar een stel. Het briljanten huwelijk had een feest moeten worden met familie, vrienden, buren en andere bekenden. Corona gooide roet in het eten.

Zij is 94, hij een jaartje jonger. Ze maakten de oorlog mee, maar terugkijkend vinden ze die tijd minder erg dan de huidige beperkingen door de coronapandemie. ”Toen waren we natuurlijk ook nog jong en keken we nergens naar, maar we hadden hier geen honger. Nu kun je bijna niets meer. Ik ben sinds maart één keer zelf boodschappen gaan doen. Verder zit je maar thuis”, zegt Nel.

Rummikuppen
En thuiszitten vinden de twee negentigers maar niets. Piet Heesen, lokaal beter bekend als Hèze Pietje werkte samen met zijn vrouw meer dan dertig jaar als zelfstandig kastelein. Het café De Sevewaeg is er nog steeds maar wordt inmiddels gerund door zoon Ton. Piet kwam er voor de corona-uitbraak nog graag om te toepen. Maar nu kan dat ook niet meer. Nel: “Het is thuis drie keer rummikuppen en dan naar bed.”

Samen dansen
Zondag, precies 65 jaar geleden, stapten ze in het huwelijksbootje. Een paar jaar nadat ze voor het eerst samen hadden gedanst. “Dat ging niet om het dansen, maar om het vasthouden”, lacht Piet. Het werd een romance die tot de dag van vandaag duurt. “65 jaar. Dat halen er niet veel.”

Laatste feest?
Juist daarom wilden ze er een groot feest van maken. “Waarschijnlijk het laatste dat we samen zullen vieren. Of het er nu nog van komt, vraag ik me wel eens af. Het zou zomaar eens jaren kunnen duren voordat het weer allemaal normaal is. Of we die tijd nog hebben, valt te bezien.”

Kaart van de koning
Ondanks dat er geen feest was, ging het briljanten huwelijksfeest dit weekend niet ongemerkt voorbij. Nel en Piet vierden het in zeer kleine kring met hun drie kinderen. En alle kleinkinderen en achterkleinkinderen namen contact door met ze te videobellen. Ook de postbode draaide overuren. Nel: “Ik denk dat er zeker 150 kaarten zijn gekomen. Zelfs van de koning en de gouverneur. Dat is wel heel leuk om ‘s avonds samen te lezen. Ze zijn ons in het dorp nog niet vergeten.”

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen