Overslaan en naar de inhoud gaan

Brigitte Heitzer straks te zien als Marilyn Monroe

Geplaatst opdinsdag 11 december 2018 - 11:30

Brigitte Heitzer uit Noorbeek heeft de rol van Marilyn Monroe in de wacht gesleept in de nieuwe Nederlandse musical 'Goodbye, Norma Jeane - de laatste nacht van Marilyn Monroe'.

Dat meldt het AD.

Première
De musical moet op 10 februari 2020 in première gaan in de Goudse Schouwburg in Gouda. 'Goodbye, Norma Jeane' is grotendeels gebaseerd op het leven van Marilyn Monroe. De musical is geschreven door Allard Blom. Het stuk wordt geregisseerd door Martin Michel. Sam Verhoeven tekent voor de muziek. Na de première trekt de musical tot eind april door heel Nederland.

Verhaal
De musical vertelt het verhaal over een jonge journalist die in 1984 ergens in Europa aanbelt bij een 58-jarige vrouw die zich Jane Edwards noemt. De ambitieuze jongeman confronteert haar met het feit dat hij haar ware identiteit kent: zij is Norma Jeane Baker, beter bekend als Marilyn Monroe. De wereld verkeert nog in de waan dat zij op 5 augustus 1962 is overleden. De verblufte vrouw laat hem binnen en haalt alles uit de kast om ervoor te zorgen dat hij het verhaal niet zal publiceren.

Jonge jaren
Brigitte Heitzer zal Marilyn Monroe in haar jonge jaren neerzetten. Wie de andere rollen gaan vertolken, wordt binnenkort bekendgemaakt.

Eva Perón
Op dit moment staat Brigitte Heitzer nog op de planken als Eva Perón in de musical Evita, een rol waarmee ze veel lof oogst. Eerder was ze ook te zien in onder andere Miss Saigon, The Full Monty en Tarzan.

Kom in actie en steun 'L1 Samen voor de Voedselbank'.
Doneer online een voedselpakket.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen