Topman Smart Campus Heerlen stapt op

Peter Verkoulen stopt als de topman van Brightlands Smart Services Campus in Heerlen. Hij ziet af van een nieuwe termijn.

Limburg proeftuin voor politiedrones

Limburg is samen met drie andere politieregio's aangewezen als nationale proeftuin voor het gebruik van drones bij de politie.

Chinese technologiegigant naar Campus Heerlen

Het Chinese bedrijf WeCash opent een vestiging op de Brightlands Smart Services Campus in Heerlen.

Binnenvaart test besparings-app op routes naar Born

Een app waarmee binnenvaartschippers tijd en brandstof kunnen besparen, wordt binnenkort getest op vaarroutes tussen Born en Antwerpen, en Born en Rotterdam.

Politie schakelt hulp Brightlands in voor boevenjacht

De politie in Limburg gaat samen met Brightlands Smart Services Campus in Heerlen kijken naar innovatieve manieren om politiewerk te doen.

Leeuwendeel startende bedrijfjes op campussen nog actief

Op de vier Limburgse campussen zijn 32 van de 45 startende bedrijfjes nog steeds actief. Tien zijn er gestopt en drie beraden zich nog.

Twee miljoen euro voor impuls Limburgse kenniseconomie

De provincie Limburg wil een subsidie van twee miljoen euro geven aan het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Nieuw samenwerkingsverband op Brightlands Campus

Op de Brightlands Smart Services Campus in Heerlen is een start gemaakt met het programma Techruption. Dit is een samenwerkingsverband tussen bedrijven waaronder BISS Institute, IBM, Eneco en APG.

Heerlen kan met CBS appels met appels vergelijken

Heerlen krijgt voortaan meer gedetailleerde lokale statistische informatie door de samenwerking met het CBS in een Urban Data Center (UDC).

Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten