AronnijsFotogr-GeMa-ExpatCentreIND_LR-001

Loket voor buitenlandse kenniswerkers blijft in Maastricht

Het loket voor kenniswerkers en studenten van buitenlandse komaf, krijgt een definitieve vestiging in Maastricht.

blur-close-up-code-computer-546819
'Limburg als hotspot kunstmatige intelligentie'

De Brightlands Campus in Heerlen start met een centrum voor kunstmatige intelligentie. Dit moet ervoor zorgen dat Limburg internationaal gezien een leidende rol krijgt op het gebied van zelflerende computers.

Bram Tankink Tour de France Tour de L1mbourg
Bram Tankink helpt Brightlands aan bouwinnovatie

Voormalig wielerprof Bram Tankink blijkt niet alleen goed te zijn voor innovatie op de fiets. Hij helpt Brightlands met de ontwikkeling van nieuw isolatiemateriaal voor de bouw. "Ik breng de goede partijen bij elkaar".

onbreekbare fiets
Geleens bedrijf presenteert onbreekbare fiets

Op de Brightlands Chemelot Campus in Geleen is woensdag een onbreekbare fiets gepresenteerd. Het project is een volledig Limburgs initiatief.

Brightlands Chemelot Campus
'Voel de chemie': 80 jaar wetenschap en innovatie

Op de Brightlands Chemelot Campus in Geleen wordt 80 jaar wetenschap en innovatie gevierd. Dat wordt tot en met november in de verf gezet met het festival 'Voel de chemie'.

Chemelot
Circulaire economie moet Limburg miljarden opleveren

De regio rond Chemelot moet in de komende decennia toonaangevend worden op het gebied van duurzaamheid en recycling. Daarvoor moeten Den Haag en Europa wel de beurs trekken, zo zeggen lokale overheden, instellingen en bedrijven.

Chemelot (2 mrt 2020)
Nieuwe proeffabriek voor plasticrecycling op Chemelot

Het Britse concern Recycling Technologies wil de fabriek gaan bouwen. Het heeft een methode ontwikkeld om uit plasticafval een nieuwe grondstof voor de productie van plastic te maken.

CERN
CERN wil met Limburgse instellingen beursfraude opsporen

Onderzoeksinstituut CERN gaat samenwerken met kennisinstituut CORMEC in Roermond en de Universiteiten van Maastricht en Wageningen.

Vuilnisbelt
Limburg wil alle huishoudelijk afval opnieuw gebruiken

De Limburgse gemeenten en de provincie willen dat al het huishoudelijk afval over een paar jaar duurzaam wordt verwerkt en hergebruikt.

plastic recycling duurzaamheid stock
Subsidie voor onderzoeksinstituut opgeknipt

Het Brightlands Materials Center (BMC) krijgt voorlopig maar de helft van de gevraagde subsidie van 6 miljoen euro.

Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten