onbreekbare fiets

Geleens bedrijf presenteert onbreekbare fiets

Op de Brightlands Chemelot Campus in Geleen is woensdag een onbreekbare fiets gepresenteerd. Het project is een volledig Limburgs initiatief.

Brightlands Chemelot Campus
'Voel de chemie': 80 jaar wetenschap en innovatie

Op de Brightlands Chemelot Campus in Geleen wordt 80 jaar wetenschap en innovatie gevierd. Dat wordt tot en met november in de verf gezet met het festival 'Voel de chemie'.

Chemelot
Circulaire economie moet Limburg miljarden opleveren

De regio rond Chemelot moet in de komende decennia toonaangevend worden op het gebied van duurzaamheid en recycling. Daarvoor moeten Den Haag en Europa wel de beurs trekken, zo zeggen lokale overheden, instellingen en bedrijven.

Chemelot (2 mrt 2020)
Nieuwe proeffabriek voor plasticrecycling op Chemelot

Het Britse concern Recycling Technologies wil de fabriek gaan bouwen. Het heeft een methode ontwikkeld om uit plasticafval een nieuwe grondstof voor de productie van plastic te maken.

CERN
CERN wil met Limburgse instellingen beursfraude opsporen

Onderzoeksinstituut CERN gaat samenwerken met kennisinstituut CORMEC in Roermond en de Universiteiten van Maastricht en Wageningen.

Vuilnisbelt
Limburg wil alle huishoudelijk afval opnieuw gebruiken

De Limburgse gemeenten en de provincie willen dat al het huishoudelijk afval over een paar jaar duurzaam wordt verwerkt en hergebruikt.

plastic recycling duurzaamheid stock
Subsidie voor onderzoeksinstituut opgeknipt

Het Brightlands Materials Center (BMC) krijgt voorlopig maar de helft van de gevraagde subsidie van 6 miljoen euro.

racefiets renfiets wielrennen stock
Limburgs consortium gaat lichtgewicht racefiets bouwen

Limburgse bedrijven gaan een innovatief fietsenframe bouwen. Dat wordt onder andere gemaakt van titanium, magnesium en carbonvezel. Ook zullen onderdelen 3D geprint worden.

Chemelot
Deel Chemelot drooggelegd voor werkzaamheden

Een groot deel van het Chemelot-terrein zit zaterdag zonder drinkwater.

Wedstrijdbal WK-voetbal deels in Limburg ontwikkeld

Nederland is er dit jaar tijdens het wereldkampioenschap voetbal in Rusland toch een beetje bij. De officiële bal is namelijk deels in Limburg ontwikkeld.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten