Voeding, gezonde voeding

Bedrijfsleven sponsort hoogleraren voeding

Edgar van Mil en Remco Havermans zijn tot bijzonder hoogleraren benoemd op de Brightlands Campus Greenport Venlo van Maastricht University.

Investering van 22,6 miljoen voor Brightlands Campus Venlo

De provincie en gemeente Venlo investeren samen 22,6 miljoen euro in de uitbreiding van Brightlands Campus Greenport in Venlo.

High-tech voedsel van de toekomst: papperig, maar smaakvol

Hutspot, aalbessenjam en chili con carne: het eten van de toekomst kent alle smaken die 'gewoon' eten ook kan hebben, maar komt uit een 3D-printer.

Spoorlopersimulator op hulpverleningsdag 112 On Wheels

Bij de vierde editie van hulpverleningsevenement 112 On Wheels konden bezoekers zelf ervaren hoe gevaarlijk het is om vlak langs het spoor te lopen.

Floriadeterrein blijft voorlopig open voor publiek

Het voormalige Floriadeterrein in Venlo blijft voorlopig toegankelijk voor recreanten in de avonduren en in het weekend.

Strenge eis voor Greenport: 'Houd Floriadeterrein open'

Het Limburgs Parlement heeft een strenge eis gesteld aan een eventuele miljoenenbijdrage aan de Campus Vastgoed Greenport Venlo. Alleen als het Floriade-terrein ook op doordeweekse avonden en in het weekend open blijft, krijgt de vastgoedcampus bijna acht miljoen euro.

Onderzoek: gezond voedsel aantrekkelijker maken voor jeugd

Venlo krijgt een nieuwe academische leerstoel voor Jeugd en Gezonde Voeding.

Nieuwe onderzoekscentra op Brightlands Greenport Venlo

De Brighlands Campus Greenport in Venlo is twee nieuwe onderzoekscentra rijker. Het gaat om het Food Claims Centre Venlo (FCCV) en het Centre for Healthy Eating & Food Innovation (HEFI).

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten