Voeding, gezonde voeding

Bedrijfsleven sponsort hoogleraren voeding

Edgar van Mil en Remco Havermans zijn tot bijzonder hoogleraren benoemd op de Brightlands Campus Greenport Venlo van Maastricht University.

Investering van 22,6 miljoen voor Brightlands Campus Venlo

De provincie en gemeente Venlo investeren samen 22,6 miljoen euro in de uitbreiding van Brightlands Campus Greenport in Venlo.

High-tech voedsel van de toekomst: papperig, maar smaakvol

Hutspot, aalbessenjam en chili con carne: het eten van de toekomst kent alle smaken die 'gewoon' eten ook kan hebben, maar komt uit een 3D-printer.

Spoorlopersimulator op hulpverleningsdag 112 On Wheels

Bij de vierde editie van hulpverleningsevenement 112 On Wheels konden bezoekers zelf ervaren hoe gevaarlijk het is om vlak langs het spoor te lopen.

Floriadeterrein blijft voorlopig open voor publiek

Het voormalige Floriadeterrein in Venlo blijft voorlopig toegankelijk voor recreanten in de avonduren en in het weekend.

Strenge eis voor Greenport: 'Houd Floriadeterrein open'

Het Limburgs Parlement heeft een strenge eis gesteld aan een eventuele miljoenenbijdrage aan de Campus Vastgoed Greenport Venlo. Alleen als het Floriade-terrein ook op doordeweekse avonden en in het weekend open blijft, krijgt de vastgoedcampus bijna acht miljoen euro.

Onderzoek: gezond voedsel aantrekkelijker maken voor jeugd

Venlo krijgt een nieuwe academische leerstoel voor Jeugd en Gezonde Voeding.

Nieuwe onderzoekscentra op Brightlands Greenport Venlo

De Brighlands Campus Greenport in Venlo is twee nieuwe onderzoekscentra rijker. Het gaat om het Food Claims Centre Venlo (FCCV) en het Centre for Healthy Eating & Food Innovation (HEFI).

Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten