Bram Tankink Tour de France Tour de L1mbourg

Bram Tankink helpt Brightlands aan bouwinnovatie

Voormalig wielerprof Bram Tankink blijkt niet alleen goed te zijn voor innovatie op de fiets. Hij helpt Brightlands met de ontwikkeling van nieuw isolatiemateriaal voor de bouw. "Ik breng de goede partijen bij elkaar".

3D-printer (stock) _HD
Defensie en Brightlands: onderzoek nieuwe toepassingen 3D

Defensie en de Brightlands Chemelot-campus in Sittard-Geleen gaan nieuwe toepassingen van 3D-printing onderzoeken voor militair gebruik.

Chemelot DSM Sabic Kerensheide
Chemelot Regio eerste Europese Circular Hub

Limburg moet een circulaire samenleving worden. Bedrijven, overheden, onderwijsinstellingen en bewoners moeten een samenleving creëren waarin zorgvuldig wordt omgegaan met grondstoffen en waar afval als grondstof voor nieuwe producten moet dienen.

Gouvernement Provinciale Staten Provincie Limburg Provincie Bestuur Maastricht
‘Geen basis voor provinciale claim baten coronatestfirma'

Het provinciebestuur zegt dat er totaal geen basis is om aanspraak te maken op financiële opbrengsten van het Maastrichtse bedrijf PathoFinder.

3D Printer Brightlands
Defensie werkt met Brightlands aan 'leger van de toekomst'

Het Ministerie van Defensie gaat samenwerken met vier Brightlands-campussen in Limburg.

Sleutelkastjes-overvallen hadden voorkomen kunnen worden

De politie had verschillende sleutelkastjes-overvallen kunnen voorkomen, als het sporenonderzoek in die zaak sneller was afgerond. Uiteindelijk is er wel een 32-jarige man aangehouden.

Nieuw centrum biedt hulp tegen cybercriminaliteit

Op de Brightlands Campus in Heerlen gaat vrijdag het Expertisecentrum Cyberweerbaarheid Limburg van start.

Nieuwe onderzoekscentra op Brightlands Greenport Venlo

De Brighlands Campus Greenport in Venlo is twee nieuwe onderzoekscentra rijker. Het gaat om het Food Claims Centre Venlo (FCCV) en het Centre for Healthy Eating & Food Innovation (HEFI).

Honderden jongeren naar open dag Brightlands en Chemelot

Brightlands en Chemelot openen vrijdag hun deuren voor studenten en jongeren die op zoek zijn naar een baan.

Analyse CBS/TNO: campusbeleid Limburg zinvol

De vier Brightlands campussen zijn een toegevoegde waarde voor de Limburgse economie. Ze trekken veel nieuwe bedrijven aan en zorgen voor groei.

Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten