Overslaan en naar de inhoud gaan

Brief Heemels: 'graaierigheid van pluche klevende elite'

Geplaatst opvrijdag 18 maart 2016 - 17:44

De PvdA in Provinciale Staten rekent hard af met de excuusbrief van ex-PVV'er Michael Heemels.

"Ik probeer mij in te denken wat Heemels gezegd zou hebben als het een brief van een ander statenlid was geweest", zegt Jasper Kuntzelaers van de PvdA tegen L1.

Lees ook: Michael Heemels: 'Ik leefde in sprookjeswereld'

'Pluche klevende elite'
"Dan was het een vernietigend oordeel geweest over de graaierigheid en de houding van de pluche klevende elite." Kuntzelaers zou graag van Heemels horen hoe hij zijn eigen woorden zou duiden.

Drank en drugs
Heemels stapte een aantal weken geleden op nadat bekend werd dat hij geld uit de partijkas heeft gebruikt om zijn drank- en drugsverslaving te betalen. Volgens ingewijden gaat het om een bedrag tussen de één en twee ton. In een brief aan Provinciale Staten trekt hij het boetekleed aan voor 'de puinhopen die hij heeft aangericht'. Hij schrijft te hebben geleefd in een 'sprookjeswereld' waarin hij iedereen 'jarenlang voor de gek heeft gehouden'.

'Zalvende woorden'
"De problemen voor hem zijn erg genoeg. Aan zalvende woorden van mij heeft hij niks", zegt Jasper Kuntzelaers van de PvdA. "De schade die hij heeft aangericht voor zowel hemzelf als de samenleving die hij van hun geld heeft beroofd, is ernstig genoeg."

'Ik ben ervan geschrokken'
Andere politici reageren minder fel. "Ik vind het een heel openhartige brief waarin hij een inkijk geeft in zijn problemen van de afgelopen jaren", laat Hubert Mackus van het CDA weten. "Ik ben ervan geschrokken." De PVV vindt het fijn dat Heemels het boetekleed heeft aangetrokken. "Er is geen enkel excuus voor wat hij heeft gedaan. Dat hij het zo goed heeft weten te verbergen, dat zegt wel heel veel", aldus Robert Housmans.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?
Dat regelen we voor je. Klik hier.
Actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang gratis de digitale krant!

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Limburgs Parlement: plan voor tekort sociale huurwoningen
Vluchtelingen in een asielzoekerscentrum
Provincie mengt zich niet in discussie over asielzoekers
PVV'er Heemels spreekt schande van uitsluiting PVV
PVV woest over exit coalitieonderhandelingen
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen