Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Brief aan CDA-leden over vorming van provinciebestuur

Geplaatst opdinsdag 11 juni 2019 - 17:00

De CDA-fractie in het Limburgs Parlement heeft een brief aan alle Limburgse CDA-leden geschreven over de vorming van een nieuw provinciebestuur.

Daarin legt zij haar steun uit voor het extraparlementaire college dat er aan zit te komen.

Kenmerk ervan is dat er geen coalitieprogramma is dat is ondertekend door een aantal partijen. Maar dat het provinciebestuur een eigen programma op hoofdlijnen opstelt en op basis daarvan met concrete voorstellen komt. Daarbij zijn wisselende meerderheden in het Limburgs Parlement mogelijk.

Vernieuwend
De CDA-fractie zegt ervan overtuigd te zijn dat deze vorm van bestuur vernieuwend zal zijn. ‘De grote vraag voor de komende jaren wordt dan ook niet: wat zijn de verschillen tussen partijen, maar vooral wat bindt ons in onze taak om Limburg nog mooier, beter en bruisender te maken’, zo staat in de brief.

De zeven kandidaat-gedeputeerden zijn onder meer afkomstig uit CDA, VVD, Forum voor Democratie en PVV. Het gaat om Ger Koopmans, Hubert Mackus, Joost van den Akker, Ruud Burlet en Robert Housmans.

Brugman
Ook oud-GroenLinks boegbeeld Carla Brugman maakt deel uit van het nieuwe provinciebestuur. Al gaat zij daarmee in tegen de partijlijn en stuurt de provinciale afdeling van haar partij daarom aan op een royement. Ook oud-wethouder Andy Dritty is beoogd gedeputeerde. Hij is van de lokale partij GBBL in Landgraaf.

De CDA-fractie stelt er alle vertrouwen in te hebben dat de ‘Limburgers zich zullen herkennen in deze personen’.

Breuk
In de brief kijkt de fractie ook terug op de breuk met de coalitiepartners uit de vorige periode, PvdA en D66. Zij verklaart het te ‘betreuren’ dat PvdA, D66 en GroenLinks in een later stadium Forum voor Democratie en PVV hebben uitgesloten, ‘hoewel ze eerder meermaals hebben aangegeven geen enkele andere partij bij voorbaat uit te sluiten’.

De CDA-fractie vindt dat teleurstellend omdat volgens haar er inhoudelijk best een akkoord had ingezeten.

Binnen het CDA-Limburg is er nauwelijks kritiek op de samenwerking met Forum voor Democratie en PVV. Ook in 2011 was dat niet het geval toen landelijk en provinciaal voor het eerst werd samengewerkt met de PVV.

Mijn Limburgs Hart zamelt geld in voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg. Steun de actie.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen
Uitgelicht
Win kaarten Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen

Wij mogen kaarten voor het Historisch Motoren en Tractoren festival in Panningen weg geven. Wil jij dit jaar met je partner, kinderen, vrienden of vriendinnen gratis naar het festival in Panningen? Lees verder om te zien wat we van je vragen.

Zie hier hoe je kans maakt
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg iedere dag 18:30 op L1 TV

Iedere dag vanaf een andere prachtige locatie in Limburg ontvangen Sander Kleikers en Gert Jacobs hun gasten. En je bent van harte welkom om de uitzending bij te wonen!

Tour de L1mbourg is iedere dag om 18:30 live op L1 TV en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald.

Bekijk hier alle locaties
Win een gigantische eenhoorn
Uitgelicht
Win een gigantische eenhoorn!

L1 knalt de zomer in! Op vrijdag 19 juli vieren we vanaf 06:00 op L1 Radio het begin van de Bouwvakvakantie. Met een barbecue, ijscoman en een Kop van Jut. En de hoofdprijs: een gigantisch opblaasbaar eenhoorneiland!

Kom gezellig langs bij de L1-studio aan de Ambyerstraat Zuid 77B in Maastricht-Amby en sla je slag!

Kom 19 juli langs bij L1
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!

Meest gelezen