Overslaan en naar de inhoud gaan

Brief aan CDA-leden over vorming van provinciebestuur

Geplaatst opdinsdag 11 juni 2019 - 17:00

De CDA-fractie in het Limburgs Parlement heeft een brief aan alle Limburgse CDA-leden geschreven over de vorming van een nieuw provinciebestuur.

Daarin legt zij haar steun uit voor het extraparlementaire college dat er aan zit te komen.

Kenmerk ervan is dat er geen coalitieprogramma is dat is ondertekend door een aantal partijen. Maar dat het provinciebestuur een eigen programma op hoofdlijnen opstelt en op basis daarvan met concrete voorstellen komt. Daarbij zijn wisselende meerderheden in het Limburgs Parlement mogelijk.

Vernieuwend
De CDA-fractie zegt ervan overtuigd te zijn dat deze vorm van bestuur vernieuwend zal zijn. ‘De grote vraag voor de komende jaren wordt dan ook niet: wat zijn de verschillen tussen partijen, maar vooral wat bindt ons in onze taak om Limburg nog mooier, beter en bruisender te maken’, zo staat in de brief.

De zeven kandidaat-gedeputeerden zijn onder meer afkomstig uit CDA, VVD, Forum voor Democratie en PVV. Het gaat om Ger Koopmans, Hubert Mackus, Joost van den Akker, Ruud Burlet en Robert Housmans.

Brugman
Ook oud-GroenLinks boegbeeld Carla Brugman maakt deel uit van het nieuwe provinciebestuur. Al gaat zij daarmee in tegen de partijlijn en stuurt de provinciale afdeling van haar partij daarom aan op een royement. Ook oud-wethouder Andy Dritty is beoogd gedeputeerde. Hij is van de lokale partij GBBL in Landgraaf.

De CDA-fractie stelt er alle vertrouwen in te hebben dat de ‘Limburgers zich zullen herkennen in deze personen’.

Breuk
In de brief kijkt de fractie ook terug op de breuk met de coalitiepartners uit de vorige periode, PvdA en D66. Zij verklaart het te ‘betreuren’ dat PvdA, D66 en GroenLinks in een later stadium Forum voor Democratie en PVV hebben uitgesloten, ‘hoewel ze eerder meermaals hebben aangegeven geen enkele andere partij bij voorbaat uit te sluiten’.

De CDA-fractie vindt dat teleurstellend omdat volgens haar er inhoudelijk best een akkoord had ingezeten.

Binnen het CDA-Limburg is er nauwelijks kritiek op de samenwerking met Forum voor Democratie en PVV. Ook in 2011 was dat niet het geval toen landelijk en provinciaal voor het eerst werd samengewerkt met de PVV.

Mijn Limburgs Hart zamelt geld in voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg. Steun de actie.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen